Няма замърсяване на въздуха в Монтана след пожара в района на сметището

  • 03 май 2023 11:52

  • 178
  • 0
Няма замърсяване на въздуха в Монтана след пожара в района на сметището
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Няма замърсяване на въздуха в Монтана след пожара, който възникна в района на регионалното сметище. Това показват данните от поставената снощи мобилна измервателна станция.

"Няма замърсяване на атмосферния въздух след пожара който беше в района на регионалното депо в Монтана. Резултатите са от мобилна автоматична станция на Регионална лаборатория - Русе към Изпълнителна агенция по околна среда. Данните не показват завишени стойности на основните показатели за качеството на атмосферния въздух в Монтана. Станцията е позиционирана в Гражданска защита, в плаца там. Осигурен е ток и всички необходими ресурси за нормалното ѝ функциониране и ще остане за 72 часа да измерва стойностите и показателите на атмосферния въздух. Няма нужда от притеснение и паника и допълнителен стрес", заяви Милена Николова - директор на РИОСВ, Монтана, предаде БНТ.

Пожар избухна в сметище в Монтана

До този момент са изсипани тонове пясък, за да се потушат бушуващите пламъци като и тази сутрин имаше тлеещи огнища. В гасенето на пожара се включиха над 60 огнеборци и доброволци.

Все още не е ясна причината за възникналия пожар, но разследващите работят и върху версията за умишлен палеж.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
178 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини