Полицията задържа баща и син за купуване на гласове в Берковица

  • 29 март 2023 10:39

  • 479
  • 0
Полицията задържа баща и син за купуване на гласове в Берковица
© Pixabay

Баща и син от квартал „Раковица“ в Берковица са арестувани при акция на полицията за противодействие на битовата престъпност и купения вот, проведена вчера в целия регион Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

В дома на по-възрастния мъж, който е на 47 години, е намерена тетрадка с изписани 14 страници с имена на хора и срещу тях парични суми. В дома на сина, който е на 24 години, е намерен тефтер с 4 страници с изписани имена на хора и парични суми срещу тях.

При проверка в търговски обект на семейството, намиращ се до къщата на сина, са намерени множество имитационни стоки – дънки, анцузи, блузи, спортни екипи, клинове и други дрехи с лого на известни фирми като „Адидас“, „Найк“, „Пума“ и т.н., които били ползвани без тяхно разрешение и без договор. Намерена е и 4 литра жълта течност с мирис на алкохол, която е иззета и е наложена глоба за притежание на акцизна стока без бандерол.

Срещу задържаните е образувано досъдебно производство за престъпления срещу политическите права на гражданите – купуване на гласове по член 167 от НК.

Откриха разпечатка на бюлетина от машина в Монтанско

От ОД на МВР в Монтана съобщиха, че от началото на предизборната кампания в региона са проверени множество сигнали за купуване на гласове, като са образувани девет досъдебни производства, предава БТА. 

До момента са задържани четирима души, като в шест случая в различни домове бяха открити тетрадки с изписани имена и парични суми срещу тях. От полицейската дирекция заявиха, че акциите срещу купуването на гласове ще продължат до изборния ден и полицията ще направи всичко възможно да осигури честен вот в региона.

Виолета Симеонова
479 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини