Полицейска операция се провежда в Разградско

  • 24 март 2023 10:47

  • 237
  • 0
Полицейска операция се провежда в Разградско
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Специализирана полицейска операция се провежда днес на територията на област Разград. Целта на акцията е противодействие на битовата престъпност и престъпленията, свързани с политическите права на гражданите, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Илияна Георгиева, предаде БТА. 

Проверяват се търговски обекти, заложни къщи, автоморги и други места, за които има данни, че евентуално може да се извършва престъпна дейност или такава, свързана с административни нарушения. Паралелно с това са изградени контролно-пропускателни пунктове. На тези места се извършват проверки на преминаващи превозни средства с оглед противодействие на нелегалната миграция и нарушения на Закона за движение по пътищата. В засилените контролни действия са включени екипи на охранителна, пътна, икономическа и криминална полиция и на жандармерията. 

Полицейска акция и в Пловдив

Поредната акцията е насочена към противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони и квартали на територията, обслужвана от Областната дирекция на МВР в Разград, обясни Георгиева. БТА припомня, че специализирана операция на територията на област Разград беше организирана и преди две седмици. При нея бяха задържани двама души. 

Десислава Станева
237 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини