Мащабна полицейска операция край Сливен

  • 25 февруари 2023 12:27

  • 2719
  • 0
Мащабна полицейска операция край Сливен
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Иззети са наркотични вещества, тютюн и цигари без бандерол, установено е нерегламентирано присъединяване към електроперносната мрежа, разкрити са и други престъпления и са установени нарушения в хода на специализирана операция, осъществена на 24 февруари на територията на районите управления Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.

Операцията е в изпълнение на заповед на главния секретар на МВР гл.комисар Петър Тодоров с цел ефективно противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони и малки населени места, уточняват от пресцентъра на областната дирекция на МВР.

Екипи на ОДМВР-Сливен, районните управления, Зонално жандармерийско управление - Бургас, ОДБХ и РЗИ Сливен, РДГ-Сливен, както и ДГС –Твърдица, Нова Загора и Котел са извършили проверки на 1262 лица, 902 превозни средства, 13 пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, 20 заложни къщи, 31 автоморги, 53 търговски обекти, 71 питейни заведения и игрални зали. Образувани са 6 досъдебни производства, с полицейска мярка са задържани 19 лица, от тях 7 са обявени за общодържавно издирване с различна мярка, съставени са 39 протоколи за предупреждение по чл.64 и 65 от ЗМВР.

По време на операцията от частни адреси и лица в град Сливен са иззети 1 кг тютюн без акцизен бандерол и около 10 гр. суха листна маса, която при теста е реагирала на марихуана. Установено е нерегламентирано присъединяване към електропреносната мрежа в частен имот, в местността „Терасите” край град Сливен.

Криминалисти на РУ- Нова Загора са разкрили кражба на захранващи кабели на стойност 10 000 лева, извършителите са задържани. При проверка в частен адрес в новозагорския квартал "Шести" са намерени и иззети наркотични вещества в различни опаковки - задържани за мъж и жена.

В частен имот в същия квартал са иззети около 4 кг тютюн и 1220 цигари без акцизен бандерол. По време на операцията са съставени 14 акта и констативни протоколи за нарушения от служители на РДГ-Сливен, РЗИ-Сливен, ОДБХ-Сливен, ДГС –Котел, Нова Загора и Твърдица. Операциите на територията на ОДМВР - Сливен продължават.
 

Росица Валентинова
2719 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини