Шефката на Гранична полиция: Превозващите мигранти имат инструкции при гонка да блъскат автомобилите на МВР

  • 27 февруари 2023 15:12

  • 5573
  • 3
Шефката на Гранична полиция: Превозващите мигранти имат инструкции при гонка да блъскат автомобилите на МВР
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Водачите на микробуси превозващи нелегални мигранти у нас получават инструкции от трафикантите да блъскат полицейските автомобили, ако започне преследване. Това съобщи пред БНР директорът на Гранична полиция главен комисар Росица Димитрова. 11 000 са неуспешните опити за преминаване на границата ни с Турция за първите два месеца на годината.

От Гранична полиция отчитат в последно време опасна тенденция, водачите на микробусите превозващи мигранти често да го правят дрогирани, обясни главен комисар Димитрова:"Имат инструкции да самокатастрофират или съответно, ако започне преследване, да не се подчиняват на полицейски разпореждания и отново да предизвикат катастрофа с полицейския автомобил, така че да причинят и щета, и вреда. Има една особено опасна тенденция, която наблюдаваме и тя е тези автомобили, които превозват мигранти, да бъдат управлявани от непълнолетни или пълнолетни лица без правоспособност и употребили наркотични вещества".

Огромно увеличение на мигрантския натиск по българо-турската граница ни отчитат от Гранична полиция: "50% повече е увеличението на броя на недопуснатите лица да преминат българо-турската граница от началото на годината до момента".

Нова гонка с мигранти, един загинал и много ранени

След като преминат границите ни , нелегалните мигранти често се укриват в района до идването на трафикантите, обясни комисар Димитрова: "В планината Странджа – гориста местност, доста широк периметър обхваща, в която тези лица се укриват, те са много внимателни и обучени да се пазят от наряди". 

Константин Тодоров
5573 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Дуди

2023.03.02 | 13:10

3
Преследването на престъпници навлезли в населени места,а също и престрелките,някога беше забранено,с цел предпазване на мирното население от невинни жертви!
Тенев

2023.02.27 | 19:14

2
А нашите полицаи, защо нямат инструкции, да стрелят на месо?
hah

2023.02.27 | 18:09

1
Шефката е направо за пандела за неизпълнение на служебните задължения .Тия мигранти на магистрала обърнаха границата

Добави коментар

Водещи новини