Шофьор с джип премаза крака на мъж на паркинг в мол

  • 14 февруари 2023 15:24

  • 22705
  • 10
Шофьор с джип премаза крака на мъж на паркинг в мол
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Шофьор с джип е минал през крака на пешеходец на подземен паркинг на пловдивски мол. След инцидента шофьорът не спрял, а си тръгнал.

Пострадалият подал сигнал на тел. 112 и на място пристигнали униформени. Те издирили шофьора-беглец и го върнали при подземния паркинг. Служителите на реда му наложили две глоби - в размер съответно на 200 лв. и 20 лв., взели му и книжката за 6 месеца. Нарушенията, според полицията, били две -  шофьорът не е внимателен и предпазлив към уязвимите участници в движението като преминава през левия крак на намиращия се на платното пешеходец, и второто - като участник в ПТП не изпълнява задължението си да спре и установи какви са последиците, не остава на място до пристигане на представители на МВР, съобщава "Марица".

Собственикът на джипа обжалва издаденото му наказателно постановление.

Мъж пострада, след като собственият му автобус го блъсна

В рамките на вчерашния ден магистратите от Районния съд в Пловдив са разгледали случая и са отменили изцяло наложените глоби.

"В настоящия случай са допуснати редица нарушения на административно производствените правила, които касаят определянето на наказанието, неговия размер и въпроса за маловажност на нарушението", смята съдът. 

"Съобразно правилата задължително следва да се опише нарушението и обстоятелства при, които същото е било извършено. В настоящия случай е посочено мястото на нарушението, като липсва описание на самото нарушение - не се посочва в каква посока се е движил пешеходеца, не се посочва в каква посока се е движим лекия автомобил - дали нарушението е извършено при влизане в паркинга, при излизане от паркинга, в лява или дясна лента, при извършване на маневра за спиране, излизане и пр. Не е посочено и по - конкретно и ясно т.нар. „преминаване“ през крака на пешеходец - дали е засегнато стъпало, част от него, коя точно част или някаква друга част от крака. Не се посочва степента, като се има предвид, че е бил извикан и екип на „Спешна помощ", който както към момента е направил определени констатации за увреждането, така и по-късно е можел да изиска информация за вида, тежестта и характера на самото увреждане, за да може да стигне до извода, че е налице „висока степен на обществена опасност“. Не се посочват и никакви данни за пострадалото лице - имена, пол, възраст, жена или мъж, дете или не и пр., което не дава и възможност да се установи нито степента на обществена опасност, нито каквото и да е друго от нарушението", посочват магистратите в мотивите си за решението. 

И допълват, че проверяващите служители на ОДМВР е можело да изземат записи от видеокамери, които със сигурност се намират в паркинга на въпросния мол, за да могат да установят безпроблемно и по най-безспорен начин настъпилия инцидент.

"Не става ясно поради какви причини тези действия не са извършени или, ако са извършени, защо не е посочено нито в акта, нито в процесното наказателно постановление", чудят се магистратите. 

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
22705 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Митко

2023.02.15 | 06:30

10
На този идиот му натрошете джипа.
Жоро

2023.02.15 | 01:49

9
За сетен път се убеждавам, че в полицията работят само идиоти.

2023.02.14 | 17:44

3
да благодарим за земетресенията на шибан...ите руснаци, които бомбардират всеки ден Украйна!!!

2023.02.14 | 23:25

8
Да го духаш фашист
Чеченка

2023.02.14 | 20:49

7
Ти си мега прост, бе! Ти си супер прост, наистина! Преди, когато е имало земетресения, пак ли руснаците ти бяха виновни или такива гниди като теб, които унищожават Земята? Напаст неземна!
Инкогнито

2023.02.14 | 18:03

4
Сигурно и те са виновни на настоява дето е изкарала такъв олигофрен като теб!!!
Инкогнито

2023.02.14 | 18:04

5
Олигофрена с джипа , трябва да бъде посъветван по същият начин с прегазване на краката, та да видим какво ще обжалва!!!
Maя

2023.02.14 | 19:09

6
Правилно
Ннн

2023.02.14 | 17:06

2
Да прегази тоя на съдията децата. Ето, полицията се грижи за гражданите, проблема е в съда
родна реч

2023.02.14 | 15:41

1
...обстоятелства при, които... Мая, Мая...

Добави коментар

Водещи новини