Арестуваха депутат от ГЕРБ за търговия с влияние

  • 18 юли 2012 06:09

  • 4561
  • 15
Арестуваха депутат от ГЕРБ за търговия с влияние
©

Депутатът от ГЕРБ от 41-вото Народно събрание Димитър Аврамов е задържан за търговия с влияние.

35-годишният депутат е арестуван при спецакция. В акцията са участвали и служители на ДАНС.

Главният прокурор Борис ВелчевБорис Велчев   Борис Владимиров Велчев е  роден в София. Доцент, доктор по право. Баща му Владимир Велчев лично е информирал председателя на Народното събрание Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 за операцията по задържането на депутата от управляващата партия.

Образувано е досъдебно производство за поискан и получен дар от 50 хил. лева срещу Димитър Аврамов, за да упражни влияние върху длъжностно лице от Областна дирекция "Земеделие" във връзка със земи, за които се отпускат субсидии.

В момента депутатът от ГЕРБ се намира в ареста за 24 часа.

Днес се очаква от прокуратурата да поискат свалянето на депутатския имунитет на Димитър Аврамов.

Това няма да бъде първият сблъсък на Димитър Аврамов с правосъдието.

На 14 юли миналата година петчленен състав на Върховния административен съд (ВАС) реши окончателно двамата депутати от ГЕРБ Димитър Аврамов и Стоян Гюзелев да бъдат осъдени на по 5000 лв. глоба за конфликт на интереси при приемането на закони. Присъдата е заради внасянето на лобистка поправка в Закона за ползване на земеделските земи.

Според ВАС депутатите са били в конфликт на интереси, като са предлагали привилегии за арендатори. Двамата настояваха в закона да залегне разпоредба, която задължава собствениците на ниви да продават терените си първо на арендаторите.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4561 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар
Nqkoi si

2013.03.11 | 05:09

15
Само един не стига. Добре, че от Европа гледат, та започнаха малко макар и покрай, покрай да разриват купчината с фъшкий трупала се 22 години в родния парламент. Ако се действа така, то в най-скоро време трябва да напълниме затворите с депутати :),а дано ама надали. Най-лошото е че отново всичко е прах в очите на хората, докато не видя ефективно осъден депутат никога няма да повярвам в системата.
Аспарух

2012.07.18 | 15:19

14
Колкото и да пишете да подкупвате Медиите вестниците да следите всичко и да хвърляте прах в Очите на този търпелив народ ВСИЧКО си има граници МРЪСНИЦИ ДОЛНИ КЛИКАЙТЕ и пишете колкото си искате цяла ЕВРОПА Ви видя НЕКАДЪРНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ГОВЕДА МРЪСНИ.ТАКОВА КРАДЕНЕ НЯМА В ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ
Аспарух

2012.07.18 | 11:51

8
Цяла България ги видя колко струват,БОКЛУЦИ пълни начело с мутрата Бойко каратиста (пълен смешник).Мръсни Гниди обезобразиха България, каквото беше останало за крадене.И стига сте писали долни поддръжници на ГЕРБ, не наяли СВИНИ сте и вие, не съм Комунист или някоя друга партия мамка ви ТЪПА.Просто съм БЪЛГАРИН на който му дойде го гуша .Мамицата ВИ проста.......
Bushido

2012.07.18 | 15:19

13
На много хора им е дошло до гуша, но истината е че няма какво да се направи, поради простата причина че всички са едни и същи. Наивници са тия дето си мислят,че със смяната на една власт и идването на друга нещата ще се оправят. Видяхме какво направиха и цяря, и Костов, и Станишев, а сега виждаме какво прави и ГЕРБ. В политиката морал няма, а политици които се опитват да работят в името на народа, обикновено свършват в калта.
аа

2012.07.18 | 15:18

12
този така наречен депутат - крадец си е същинска мутра, по държане и външен вид, а нашият премиер е нискоинтелигентен охранител

2012.07.18 | 15:17

11
ЕТО Я РАЗЛИКАТА В ПРАВИТЕЛСТВАТА НА ПРЕХОДА УБИТИ, СОЦИАЛИСТЧЕТА, КОМУНИСТЧЕТА, ХЕЙТЪРЧЕТА, ПСЕВДО ДЕМОКРАТИ, РЯЗАНИ ТОЯГИ И ДРУГИ ПОДОБНИ РЕВЛЬОВЦИ. НИТО КОСТОФФ, НИТО КОБУРГА, НИТО ТРОЙНАТА ЛАМЯ ЛОВЯХА СВОИТЕ ЗА ТАКИВА НЕЩА, ВСЪЩНОСТ ВЪОБЩЕ НЕ ГИ ЛОВЯХА А ДОРИ НАПРОТИВ ВЪВЛИЧАХА ГИ ДОПЪЛНИТЕЛНОВ КОРУПЦИОННИ СХЕМИ.

2012.07.18 | 12:42

10
Браво !!!Все отнякъде трябва да се започне ! Хайде сега и Станишев,Овчаров,Костов ....
HOLOKOSTA

2012.07.18 | 11:49

5
MOJE BI ISKASH DA KAJESH BOKO, CVETI, ISKRA......................................................................................................I NOGO DRIGI.
Беш

2012.07.18 | 11:49

4
Глупако- номер 1- Да не забравяме кадровият състав на партия ГЕРБ: Бойко Борисов - комунист, син на полковник от МВР, онова за дядото е за наивници. Цветан Цветанов -син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов. Цецка Цачева –партиен секретар на Окръжния народен съвет в Плевен. Николай Младенов -син на служител на ДС от високо засекретено ниво. Сергей Игнатов - син на секр етар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси. Росен Плевнелиев - платен първи секретар на общински комитет на ДКМС. Симеон Дянков -стипендиант на фондация Людмила Живкова. Нона Караджова -дъщера на завеждащ отдел в ЦК на БКП. Лиляна Павлова -внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП, Вежди Рашидов -удостоен лично от Илия Павлов със званието Главен Мултак на РБ, Ивайло Московски- първа щатна работа в Мултигруп. Веднага след президентските избори Бойко Борисов побърза да назначи за заместник кмет на София по финансите сина на генерала от ДС Николай Барбалов, а за нов правосъден министър Диана Ковачева –дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП. А като капак на всичко същата госпожа Диана Ковачева е съпруга на настоящ лидер от БСП... БСП та БСП!!! Откога пък Бойко стана най-големия анти комунист на републиката??!! Преди 2г. човека съвсем откровено обяви, че се прекланя пред делото на своя идол, др.Тодор Живков! Приехме, че е непогрешим(човек, който не прави нищо, не греши).Приехме, че е божествен (такова чудо няма как да има земен произход)! Ама айде сега! Чак пък и анти комунист!!??

2012.07.18 | 11:53

9
GERB DA GO DUHATE KOPELETA
чук

2012.07.18 | 11:50

6
Късно е пичове, доклада излиза днес, да се бяхте сетили да го арестувате преди 2-3 месеца.Цецо,на теб говоря!

2012.07.18 | 11:51

7
За разлика от бившите правителства на БСП,ДПС,НДСВ и СДС никога не направихте това да арестувате депутат с явни доказателсва за злоупотреби,камо ли да го осъдите!!!! Да не говорим,че нито една знакова фигура от престъпният свят не задържахте и осъдихте,господа социалисти. Така ,че недеи лая с/у ЦЦ,защото тои направи по-вече от това което другите за 20г. не направиха.
4OKO

2012.07.18 | 11:09

3
boi4ee tvoja 4okek ne6too see ysral kato kyrtalanski.......nema takava darjava
gfhdfh

2012.07.18 | 10:59

2
Ах така! Щото аз чух, че повечето ги пускат, точно заради калпавата работа на полицията. Не разследвали всичко, попълнили грешно някой документ и всичката работа отива на кино. Всеки по-добър адвокат, го използва за да прекрати делото.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини