Шестокласници засичани да обсъждат места за продажба на наркотици в чат групи

  • 02 февруари 2023 13:22

  • 728
  • 0
Шестокласници засичани да обсъждат места за продажба на наркотици в чат групи
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Полицията в София е засичала деца в шести клас да обсъждат в чат групи цени, дози и места за продажба на наркотици.

Това разказа инспектор Петьо Петков от СДВР. Той уточни, че пласирането на дрога сред учениците вече става в затворени групи в интернет, където се комуникира с кодове, предава БНР.

Децата посягат първо към марихуаната, а след това и към синтетичните наркотици. Инспектор Петьо Петков от сектор “Наркотици“ на СДВР обяснява: “Лошото е, че марихуаната, която се предлага на нашия пазар е с по-силно активно вещество в повечето случаи. От синтетичните наркотици водещ от няколко години е т.нар. “кристал“.

Пласирането на наркотиците се случва основно в интернет.

“Така наречените “кодирани пространства“, чатовете, са най-различни и се гони една анонимност при кореспонденцията. Има групи на класове, в които има чатове, не толкова за разпространение, колкото за обяснение – каква е цената, къде може да се намери, какъв е начинът и какво трябва да се каже“, посочва още Петков.

Спипаха мъж, опитал да пренесе контрабандно през границата близо 19 кг аналози на наркотични вещества

Полицията в София е засичала и затворена чат група на шестокласници, в която свободно са били обсъждани цените, качествата и грамажа на отделните видове наркотици. В групата освен шестокласниците е бил и младеж на 20 години, обяснява инспектор Петков.

В момента на пазара на наркотици в София цари хаос твърди още той.

“Всеки по един или друг начин може да се сдобие с определени вещества, да ги надгради и да ги продаде за това, което се търси“.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
728 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини