Шофьорът, отнел живот на дете на пешеходна зона, е с изчистено досие

  • 31 януари 2023 09:13

  • 4884
  • 1
Шофьорът, отнел живот на дете на пешеходна зона, е с изчистено досие
© Булфото (архив)

Георги Сапунджиев, който преди 9 години прегази с джипа си и уби на пешеходната зона в Стара Загора 4-годишния Паоло, ще получи съдебна реабилитация. Сапунджиев беше осъден на 6 години затвор, но след 4 години беше освободен за добро поведение.

„Много се надявам това, което се случва сега, да води до нещо позитивно. Много се надявам този човек да се е смирил и да е станал по-добър. Реабилитацията да означава, че ще спазва законите и ще има отговорност към живота на всички“, коментира в „Тази сутрин“ Красимира Иванова, майката на Паоло.

Отмениха предсрочното освобождаване на убиеца на малкия Паоло

Сапунжджиев е поискал изчистване на съдебното минало заради бизнеса и пътуванията му в чужбина.

„Не е правил опити да ме търси. По-добре да не го прави. Аз не съм готова да се срещна с този човек. Нямам желание. Не мисля, че така среща би имала смисъл за мен и моето семейство“, добави тя.

„На всяка стъпка в съдебното дело се даваше възможност на престъпниците да избегнат наказание. Тази реабилитация означава, че ако нещо друго стане, той ще бъде съден с чисто досие“, коментира Красимира Иванова.

„Ценете живота. Няма нищо, което да компенсира един загубен човешки живот – нито наказания, нито затвор. Загубата оказва влияние върху всички близки и вероятно на поколения след него. Реабилитация за съвестта няма“, каза още тя.

Радина Лазарова
4884 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Боби

2023.01.31 | 14:42

1
Страшно провосъдие имаме БРАВО всички изроди с чисто досие на свобода,дано има справедливост и Господ го накаже

Добави коментар

Водещи новини