Катастрофата в Старозагорско: Бащата тръгнал пиян с децата си

  • 30 януари 2023 19:44

  • 2813
  • 3
Катастрофата в Старозагорско: Бащата тръгнал пиян с децата си
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

За нови разкрития по случая с баща, който катастрофира пиян с двете си деца. Той подкарал семейния автомобил след скандал с майката на децата, съобщава Нова телевизия.

Припомняме, че при инцидента почина 7-годишно момиченце, а 9-годишният му брат е в болница, в тежко състояние.

Какво наказание ще получи шофьорът, убил в катастрофа 7-годишно дете?

Бащата взима две от трите им деца и тръгва по посока вилни зони извън селото, където семейството му има къща. Състоянието на пострадалия мъж, който е професионален шофьор, остава тежко и непроменено, съобщават от болницата в Стара Загора. Техническа експертиза трябва да покаже с каква скорост се е движил автомобилът преди тежката катастрофа.

Колата чупи 30-сантиметрова железобетонна ограда. Именно този сблъсък е фатален за момиченцето. "Взета му е кръв за химическа експертиза, но така или иначе той е употребявал със значително количество алкохол - 1,42 промила. Нелепото в случая е, че водачът е превозвал с автомобила около полунощ двете си непълнолетни деца - едното е 7-годишно момиченце, което за нещастие е починало. То е изпаднало при удара на автомобила в циментова ограда. Другото дете на водача - 9-годишното момче, се е вклинило между седалките и е с множество фрактури и с политравми, травма на гърдите, травма на главата", заяви Дичо Атанасов, окръжен прокурор на Стара Загора. Пътни експерти са категорични, че децата не са били обезопасени, щом се е стигнало до изхвърчане от колата. 

Данните показват, че две трети от загиналите на пътя деца са били вътре в автомобилите. „Всички, които са ударени на пешеходна пътека, или на велосипед, са само една трета от загиналите. Основната причина за детската смъртност при катастрофите в България е това, че родителите не спазват нормите за правилно обезопасяване, включително ги возят без колани”, казва Илия Тодоров от Асоциация на пострадалите при катастрофи.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
2813 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.01.30 | 23:59

3
новини.бг са олигофренчета родени след 89та, български не знаят , но иначе новини пишат
??

2023.01.30 | 21:35

2
7-годишно момиченце, а 9-годишният му брат
бай Грую

2023.01.30 | 20:02

1
Много тъпи говеда има в България.

Добави коментар

Водещи новини