През 2022 г. са станали 137 тежки катастрофи в област Сливен

  • 25 януари 2023 14:18

  • 159
  • 0
През 2022 г. са станали 137 тежки катастрофи в област Сливен
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

В област Сливен през 2022 г. са станали 137 тежки катастрофи. Данните за броя на пътнотранспортните произшествия бяха представени на първото за 2023 година заседание на Областната комисия по безопасност на движението, съобщиха от областната администрация.

Както БТА съобщи, в началото на 2022 година се наблюдава завишаване на регистрираните тежки пътни произшествия, както и на броя на убитите и ранени участници в движението. От 15 август, сред прилагането на пакет от мерки, има намаляване на произшествията

През изминалата година са загинали общо 21 души, ранените са 161 души. Най-много тежки пътни инциденти - с ранени и загинали, има при сблъсък на моторни превозни средства – общо 45 тежки ПТП, с 10 загинали и 62 ранени, следвани от тежки катастрофи с участие на пешеходец - 31, с трима загинали и 30 ранени. Сред статистическите данни прави впечатление броят на катастрофите с блъскане на велосипедист – 10, с двама загинали и 8 ранени. Броят на тежките пътни инциденти с участието на деца е четири, без загинали и с четирима пострадали непълнолетни.

По време на заседанието бяха разисквани вариантите за изграждане на съоръжение за задържане на свободно придвижващите се по пътната мрежа безстопанствени животни, поставянето на повече обозначителни знаци и табели за пешеходните зони в населените места, звуковата сигнализация на светофарните уредби в помощ на незрящите хора и необходимостта от нова мантинела в опасен пътен участък край село Ябланово. Акцентирано бе и върху незадоволителното качество на асфалтовите дейности по водния цикъл на град Сливен.

Участниците в заседанието приеха годишен доклад по безопасност на движението за 2022 г. и годишната областна план-програма по БДП за 2023 г., се посочва още в прессъобщението.

Кола се вряза в магазин за авточасти в София

Последвайте канала на

Десислава Станева
159 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини