Още подробности за издирвания 70-годишен моряк, паднал във водите на Дунав

  • 25 януари 2023 07:50

  • 830
  • 1
Още подробности за издирвания 70-годишен моряк, паднал във водите на Дунав
© Нова тв
Слушай новината Слушай новината

Издирват 70-годишен капитан на кораб, който е паднал в река Дунав близо до Русе.

Инцидентът е станал по време на работа в тежка метеорологична обстановка по реката. Организирана е спасителна операция, но от мъжа няма следа. Малък моторен кораб с двама души екипаж в понеделник е отивал да залесява и разчиства дървета на един от островите на река Дунав.  

„По първоначална информация, тъй като корабът не е можел да бъде управляван заради плаващи дънери, засягащи навигацията му, капитанът и морякът слизат в лодка, за да отстранят проблема. Времето е било изключително лошо. Имало е големи ветрови вълни. Лодката, след удар в борда на кораба, започва да се движи неконтролируемо и капитанът пада зад борда”, заяви в ефира на „Здравей, България” капитан Иван Жеков от "Морска администрация" – Русе.

Издирват 70-годишен моряк, паднал зад борда в Дунав край Русе

Веднага към мястото е изпратен катер, който да помогне в издирването. „Издирвателните действия от страна на „Морска администрация” са прекратени към момента. В операцията във вторник се включиха и полиция и доброволци. Вероятно действията от страна на МВР продължават”, посочи капитан Жеков.

По думите му изчезналият мъж е с 20-годишен опит. „Той на практика познава условията за работа и опасностите, които крие реката. Ще предприемем необходимите действия, за да установим причините за падането му”.

Росица Валентинова
830 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.25 | 13:42

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини