Сигнали за отровени кучета в Павел баня

  • 11 януари 2023 09:50

  • 354
  • 1
Сигнали за отровени кучета в Павел баня
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Неправителствената организация Animal Hope алармира за случаи на отравяне на животни. Забелязаните инциденти са от Павел баня.

През последните дни са открити няколко улични кучета, които според представителите на организацията са отровени. Имало пострадали и домашни животни.

Бездомните животни, вместо любов получават отрова и умират в адски мъки, коментират от организацията. За проблема е подаден сигнал и към институциите.

Според Димо Стефанов в рамките на 24 часа са отровени няколко кучета с парче хляб, в който е имало фосфорно съединение - пестициди. "Кучето ми беше от тях и загина в голяма агония. Общината не взе отношение, три дни по-късно животинките все още са тук. Има подадени сигнали във всички възможни места, но без резултат. На 10 декември зарових друго от своите кучета", сподели той пред NOVA.

Неизвестен отрови бременно куче

Ивелина Недкова от Animal Hope подава сигнала. "От години в община Павел баня има огромен проблем със саморазправа с улични животни, постоянно идват сигнали за отровени и изхвърлени животни дори на площадки за деца", заяви тя.

Цветелина Кирилова
354 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
111

2023.01.11 | 10:31

1
На тези животни мястото не им е на улицата.Който милее за тях,да ги маха оттам!

Добави коментар

Водещи новини