Откриха над 1100 растения коноп край Пернишко

  • 21 септември 2022 12:39

  • 684
  • 0
Откриха над 1100 растения коноп край Пернишко
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

 

Откриха над 1100 растения коноп в ниви край Пернишко, съобщиха от МВР. Операцията е проведена вчера от служители на териториалния сектор „Борба с организирана престъпност“ - Перник и колегите им от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при Първо РУ. 

В рамките на извършената проверка, те открили две ниви край пернишки села, засети с общо  1103 растения от рода на конопа. Задържан е 45-годишен мъж, познат на полицията, чиято съпричастност към случая е в процес на изясняване.

Прокуратурата в Шумен с обвинения за двама, отглеждали марихуана

По случая е образувано досъдебно производство за отглеждане на растения от рода на конопа в нарушение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите. Предприети са съответните процесуално-следствени действия под ръководството на прокуратурата и разследванията продължават по чл. 354 „в“, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Двама непълнолетни – на 15 и 16 години, също са попаднали в полицейски арест. При извършен им личен обиск криминалисти от Второ РУ намерили и иззели близо 10 г съцветия от зелена суха листна маса, дала положителна реакция за канабис при полевия наркотест.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354 „а“, ал. 3 от НК и действията по разследванията продължават под надзора на прокуратура.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
684 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини