Прокуратурата в Шумен с обвинения за двама, отглеждали марихуана

  • 20 септември 2022 14:53

  • 679
  • 0
Прокуратурата в Шумен с обвинения за двама, отглеждали марихуана
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Районна прокуратура - Шумен привлече към наказателна отговорност за две престъпления двама мъже от града, засели и отглеждали растения от рода на конопа в нарушение на закона и държали в себе си марихуана, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

На Т.Т. (32 г.) и П.В. (21 г.) са повдигнати обвинение по чл. 354в, ал. 1, във връзка с чл. 20, ал. 2 от НК и по чл. 354а, ал. 1 от НК.

За първото престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 до 5 години и глоба от 5000 до 10 000 лева, а за второто – наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 до 6 години и глоба от 2000 до 10 000 лева.

Престъпната си дейност двамата обвиняеми развивали в гориста местност край шуменския квартал Мътница.

В напоителен канал те изградили оранжерия за отглеждане на коноп и започнали да се занимават с противозаконната дейност съвместно.

От мястото са иззети 49 растения марихуана в различен стадий на растеж.

При обиски в жилищата на двамата мъже също са намерени и иззети количества суха тревиста маса – в дома на Т.Т. около 1 грам, а в дома на П.В. – 15 грама.

Разкриха наркооранжерия в палатка в напоителен канал

Под надзора на прокурор от Районна прокуратура – Шумен работата по документиране и доказване на извършеното престъпление продължава. Назначени са различни експертизи.

Цветелина Кирилова
679 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини