Спипаха недекларирани 186 000 евро при проверки на "Дунав мост 2"

  • 19 септември 2022 15:08

  • 1309
  • 0
Спипаха недекларирани 186 000 евро при проверки на "Дунав мост 2"
© Агенция „Митници“
Слушай новината Слушай новината

Недекларирани 186 000 евро засякоха митнически служители при две проверки на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Дунав мост 2" при Видин-Калафат, съобщават от Агенцията „Митници“.

Митничарите установяват в неделя 186 000 евро (с левова равностойност 363 784 лева) в два товарни автомобила, пътуващи със стока от държави от Западна Европа към Турция.

Шофьорите – турски граждани, не са изпълнили задължението си да декларират пренасяната от тях валута при запитване от митническите инспектори, уточняват от агенцията.

Валутата е била укрита в конструктивни кухини на кабините на двата товарни автомобила. На водачите са наложени санкции съгласно Валутния закон, се допълва в съобщението.

От началото на септември това е третият случай на задържане на недекларирана валута на ГКПП "Дунав мост 2".

Спипаха турчин, опитал да пренесе през границата недекларирана валута за над 714 470 лева

На 1 септември при проверка на тежкотоварен автомобил с водач турски гражданин, който пътувал по маршрута Словакия - Турция, бе конфискувана валута в размер на 15 000 паунда, скрита в арматурното табло на влекача.

Само за последните две денонощия митничарите са задържали недекларирана валута за над 1,6 млн. лв. при поредица от проверки на три товарни автомобила и на две леки коли на ГКПП "Капитан Андреево", ГКПП "Дунав мост – Видин" и ГКПП "Кардам", уточняват от Агенцията „Митници“.

Цветелина Кирилова
1309 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини