Семерджиев е управлявал с фаталните 166 км/ч

  • 13 септември 2022 19:23

  • 3269
  • 8
Семерджиев е управлявал с фаталните 166 км/ч
© Bulfoto
Слушай новината Слушай новината

Очакват се масови уволнения на полицаи заради случая „Георги Семерджиев”. Текат дисциплинарни разследвания на близо 40 служители на реда - както редови полицаи, така и техни шефове, оказвали съдействие на обвинения за катастрофата на „Черни връх”, при която загинаха две млади жени. Това стана ясно от изявления на ръководството на МВР.  

Разследването вече установи и скоростта, с която се е движел джипът на Семерджиев, когато помита двете момичета. Тя е поне три пъти над разрешената. Според автотехническата експертиза Семерджиев се е движел със 166 км/ч, съобщава Нова телевизия.

По случая са разпитани 69 свидетели.

Емануил Йорданов: Трябва да бъдат обявени имената на полицаите, помагали на Семерджиев

До момента срещу Георги Семерджиев са повдигнати над пет обвинения - за смъртта на двете млади жени, за шофиране без книжка, за напускане на мястото на катастрофата, шофиране след употребата на наркотици, ползването на фалшиви регистрационни табели и притежание на дрога.

Към тази палитра ще бъде добавено и още едно, въз основа на поредната експертиза.

„От изготвената тройна автотехническа експертиза е установено, че Семерджиев е управлявал с фаталните 166 км/ч, преминал е на червен светофар и е причинил смъртта на две млади жени”, обясни Сийка Милева, говорител на главния прокурор.

В делото за катастрофата попада и полицай. Засега не става ясно името му. 

„Установено е, че Семерджиев е подпомогнат от полицай да се снабди със стълба и да се качи, тъй като е изгубил ключовете”, каза Милева.

В градската прокуратура е образувано и ново дело- срещу полицаите, разпъвали чадър над Семерджиев.

„СГП отдели материали от образуваното досъдебно производство за ПТП и образувано ново досъдебно производство за търговия с влияние и от служители от МВР, които са нарушили служебните си задължение”, заяви още Милева. „Възложено е на следствието, ще изискат проверката от Инспектората на МВР”.

Началник на сектор и началник на група в столичната "Пътна полиция" помагали на Семерджиев

За катастрофата се очакват още няколко експертизи и се очаква то да влезе в съда.

Проверката на Инспектората на МВР установи над 40 служители на реда, разпъвали чадър над Семерджиев, основно пътни полицаи, научи NOVA. Трима от тях на ръководни постове - началници на групи и на сектори. Според криминалиста Иван Савов, Семерджиев  е имал протекции и на по-високо ниво.

„В средите се знае, че е пласирал наркотици за Таки. По тази линия очевидно е и разработван и е давал информация на службите. Вероятно по тази линия е правена тази пелена, за да си прави своеволия. Срамота е да операт пешкира хората на ниско ниво. Няма как да бъде пуснато лицето с административна мярка, без да им е било казано”, коментира Савов.

Дисциплинарните проверки срещу служителите на МВР продължават. След това ще се прецени дали ще бъдат наказани или уволнени.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
3269 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Еми...

2022.09.13 | 19:47

1
Далеч по-интересният въпрос от това с колко километра в час е карал идиотът е кои са тия 40 полицая, какви длъжности са заемали, какви длъжности заемат сега, кои са им началниците и те колко са прибирали за това чадъросване, както и само то ли е било. Но от каскета и неговата сийка няма да чуем много по тия въпроси.

2022.09.14 | 02:29

8
Еми, може пък ти да ни светне по тези въпроси
….

2022.09.14 | 00:15

6
Смъртната присъда е нехуманна значи

2022.09.13 | 23:21

5
Дано умре в агония изродчето. И целата му рода също.
Хах

2022.09.13 | 21:21

4
Колко от 40те служители са задържани 0 нали уволнени ще бъдат хаха смях в залата
Ахахахаха

2022.09.13 | 20:56

3
Защо не няма затвор за тия а само уволнения?
христо

2022.09.13 | 20:21

2
боклук

Добави коментар

Водещи новини