Как украинец стана трафикант чрез обява за работа у нас

  • 05 септември 2022 10:12

  • 2379
  • 5
Как украинец стана трафикант чрез обява за работа у нас
© Novini.bg/Canva

Украинският гражданин Станислав К., който беше заловен да превозва мигранти в района на карловското село Кърнаре, се е сдобил с тази задача по обява за работа. При разпитите самият той ​признал пред разследващите, че не е знаел, че превозваните от него сирийци са мигранти, защото бил нает като шофьор.

Станислав твърди, че търсил работа в интернет. Така се свързал с руски гражданин, който му говорил на руски и му казал, че ще се занимава с превоз на хора, казва в обясненията си украинецът.

 

"Автомобилът е рент-а-кар, нает под наем, с български номера, варненски. Лицето твърди, че е знаел, че превозва хора, но не е знае, че са бежанци. Разбира се, ние извършваме разследване, установяваме неговите контакти, най-вече с вайбър и телеграм, т.е. не по пряк телефон. Посочва, че не е взел пари, а е трябвало да му платят след извършване на курса", каза за "Марица" районният прокурор Чавдар Грошев. Той добави, че арестуваният украинец би следвало да е мобилизиран във войната, но това, че работи на кораби и пътува из целия свят, го е спасило от фронта. Станислав е имал регистрация на временно пребиваващо в България лице с местожителство град Варна. 

28-годишният украинец бе заловен, след като автопатрул с униформени от районното в Карлово спрял за проверка буса, с който превозвал мигрантите. Установено е, че в него пътували 9 чужденци, определящи се за граждани на Сирия, всички мъже. Сред тях имало и 13-годишно момче. В дреха на украинския шофьор е било намерено и малко количество марихуана. Според първоначалните данни чужденците се качили в автомобила в района на Бургас, а крайната им спирка била столицата.

Станислав бе задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Вчера, след като изтече мярката му, магистратите решиха да го оставят за постоянно в ареста, като един от мотивите е, че няма постоянен адрес в страната.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2379 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Гост

2022.09.05 | 13:05

5
Пиздит как дышит баклан.

2022.09.05 | 11:45

4
Руски гражданин дрън- дрън нали много ги мразеха сега па и работници им станаха. Украйнци и честност са несъвместими неща.

2022.09.05 | 11:43

3
Само с такива се напълнихме, а в Англия и др. държави през цедка и по малко пуснаха.
Сърбеца

2022.09.05 | 11:35

2
1. Тоя боклук е беглец, дезертьор, трябва да бъде изпратен на военен съд ! 2. Не знаел, трябва да бъде съден за лъжесвидетелство ! Като ги види онея сраби, не знаел, лъжец и боклук ! 3. За украинската паплач, само смърт !
Лъже украта кирлива!

2022.09.05 | 11:34

1
Всички укросвине са бандити и наркомани!

Добави коментар

Водещи новини