Вътрешният министър с подробности за проверките в "Булгаргаз" и МЕ, обяви, че 10 полицая подпомагат нелегалния трафик

  • 08 септември 2022 17:42

  • 2127
  • 10
Вътрешният министър с подробности за проверките в "Булгаргаз" и МЕ, обяви, че 10 полицая подпомагат нелегалния трафик
© Кадър: БТВ
Слушай новината Слушай новината

Аз лично съм разпоредил акциите, свързани с търговията с природен газ в момента. Проверяваме и сигнал на ГЕРБ. До момента МВР не бе работило по конкретния сигнал. Имаме увереност, че по някои от тези сигнали ще се открият престъпления. Вярвам, че има замесени и лица, които в някаква форма са участвали в управлението. Това заяви служебният мминистър на вътрешните работи Иван ДемерджиевИван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит.   Роден е през 1975 г. в Пловдив. През 2001 г. в предаването "Лице в лице" по БТВ.

„Работим еднакво по всички сигнали, независимо от кой са подадени. Надявам се резултати да има преди изборите и те ще бъдат огласени. Борим се за установяване на престъпления и наказателни процедури, базирани на годни доказателства“, допълни той.

ДАНС влезе в "Булгаргаз" и Министерството на енергетиката

„Всички сигнали, свързани с т.нар. „мутри“, са издирени, идентифицирани и проверени. Голяма част от тях са замесени в различните политически поръчки и разпределянето на финансовите потоци. При подобни практики се проследява пътят на парите. Има пълен синхрон между институциите“, подчерта вътрешният министър.

Премахването на спциализираната прокуратура помогна прокуратурите по места да работят по-добре със службите, заяви Демерджиев и допълни, че е изненадан от доброто сътрудничество в момента.

"Миграционният натиск се засилва, заради събитията в Афганистан и Сирия. Турция е концентрирала всичките си сили на границата със Сирия. В страната има безпрецедентен натиск на мигранти, които искат да се придвижат до Западна Европа. Досега не е имало толкова интензивен натиск. Имаме данни, че 10 полицая подпомагат нелегалния трафик на мигранти у нас. Текат процесуално-следствени действия и когато се съберат достатъчно доказателства, те ще бъдат подведени под отговорност. Ще бъде безкомпромисен. Те провалят усилията на хиляди служители, които се опитват да спрат трафика на мигранти", подчерта вътрешният министър.

„Установи се неправомерно използване на бази на МВР от частни лица за тържества. Бяха предприетите действия. Някои от управителите на тези бази вече са сменени и на тяхно място има нови лица“, информира Демерджиев.

Поправени са и камерите в тези почивни станции, за да могат да заснемат много ясно кой влиза вътре и с какви цели се използват станциите.

 

 

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2127 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2022.09.08 | 18:39

5
Само десет ченгета ли бе,а колко политици смучат от там.

2022.09.08 | 20:26

10
Да не говорим на тиквуня цистерните дето с години не спираха от евтините гъцки складове до солун а тука на същата цена,ни у гръцко ни у българско ни спираше полиция,у нас лесно квот каже тиквуня ама у гръчко да ни не спират,на кво ниво са работили.

2022.09.08 | 19:47

8
Иване нищо не казваш за копуване и продаване на гласовете.На калпак вървът 200 кинта.Или ти незнаеш?

2022.09.08 | 20:22

9
Да вдигне малко мизата герберастията,да отвори чекмеджетата,че 200 лв.при тая инфлация.
АСВЕН ВАСИЛЕВ СКОРО ЩЕ ГО ДУХА ЯКО

2022.09.08 | 19:29

7
Аз лично съм разпоредил акциите, свързани с търговията с природен газ в момента. Проверяваме и сигнал на ГЕРБ. До момента МВР не бе работило по конкретния сигнал. Имаме увереност, че по някои от тези сигнали ще се открият престъпления. Вярвам, че има замесени и лица, които в някаква форма са участвали в управлението. Това заяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в предаването "Лице в лице" по bTV. „Работим еднакво по всички сигнали, независимо от кой са подадени. Надявам се резултати да има преди изборите и те ще бъдат огласени. Борим се за установяване на престъпления и наказателни процедури, базирани на годни доказателства“, допълни той, цитиран от novini.bg. „Всички сигнали, свързани с т.нар. „мутри“, са издирени, идентифицирани и проверени. Голяма част от тях са замесени в различните политически поръчки и разпределянето на финансовите потоци. При подобни практики се проследява пътят на парите. Има пълен синхрон между институциите“, подчерта вътрешният министър. Асен Василев е в процес на задълбочено разследване за парични преводи от близката до Кремъл "Мет" в швейцарска офшорка. Комисионни за газа?! Бившият финансов министър и кандидат на "промяната" за премиер Асен Василев е разследван за парични преводи, постъпили в сметките на швейцарска офшорка от руския газов посредник "Мет". Съществуват данни, че въпросната офшорка е част от "обръча" на Василев. "Труд" вече разкри, че по-известният като "Кокорчо" политик разполага с октопод от офшорки, като първата е основана в далечната 2006 г. Разследването срещу Василев се водело в България и САЩ и е по данни на чужда партньорска служба в рамките на Европейския Съюз, научи ексклузивно ПИК от два независими източника от правосъдната система. По техни думи зад Океана обмислят да включат Василев в нов санкционен списък.Парите са дошли директно от сметката на "Мет". Подозира се, че биха могли да бъдат комисионни за посредничество в газа. От май насам кабинетът "Петков" купуваше руски газ именно през "Мет", което допълнително оскъпяваше доставката с около 30% и ощетяваше данъкоплатците. За въпросната "Мет" се появиха публични данни, че е близка до Кремъл и лично до Владимир Путин. Директорът на "Булгаргаз" Людмил Йоцов, назначен от ПП, пък се оказа бивш кадър на частната компания.
Гост

2022.09.08 | 19:25

6
А шефовете им, тях разследвайте, там са проблемите, тези ще ги уволните и началниците им ще направят схеми с новите

2022.09.08 | 18:04

2
Петков на 01.06.2015 при 12:30 Ето я хубавицата Надка ...

2022.09.08 | 18:05

4
В.Н.И.М.А.Н.И.Е: Тези мошеници мамят и тормозят хора ...2021/10/17 › внимание-тези-моше... 17.10.2021 г. — П.о.л.и.н.а С.т.а.н.ч.е.в.а Х.а.м.и.д и Н.а.д.е.ж.д.а Д.о.й.ч.е.в.а. 0. Споделете. - ----. За п.р.е.с.т.ъ.п.н.а г.р.у.па., която върлува в София, сигнализират читатели ...

2022.09.08 | 18:04

1
Само десет ченгета ли бе,а колко политици смучат от там.

2022.09.08 | 18:05

3
надежда дойчева - НЕ СЪМ МНОГО ГРОЗЕН МАНГАЛ, ЧЕ ПОГЛЕДНИ МЕ ЧРЕЗ ГУГЪЛ ТЪРСАЧО МИ.

Добави коментар

Водещи новини