Пострадал след сбиване с притеснения, че случаят може да бъде потулен заради съдийка

  • 30 август 2022 07:42

  • 2711
  • 4
Пострадал след сбиване с притеснения, че случаят може да бъде потулен заради съдийка
© Кадър - Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

Млад мъж е в болница със счупен крак след сбиване в горнооряховско заведение. Потърпевшият потърси NOVA притеснен, че случаят може да се потули, тъй като по думите му нападателят е син на съдия в местния районен съд.

Екипът ни се среща с 27-годишния Диян Халваджиев в ортопедията на великотърновската болница минути преди да влезе в операционната, за да му бъдат поставени пирони в глезена на счупения десен крак. Тежката травма младият мъж получава в събота срещу неделя.

„Излязохме сами, само двамата. Исках да се разберем, като големи мъже - да не се драчим и да се бием. Докато се разправяме, започна да ме налага - без причина, без да съм посягал. Той ми каза: „Аз съм те бил преди време”. Отвърнах: „Няма как да си ме бил. Не си спомням точно, защото бяхме пийнали”, обясни пострадалият.

От ударите, които получава, Диян пада на земята. „След като се изправих, осъзнах, че кракът ми е счупен и не мога да се изправя на него. Той като видя това и изчезна навътре”, посочи Халваджиев.

На място е извикана полиция и Спешна помощ, която откарва мъжа във великотърновската болница. Задържан е 26-годишният Антон Станчев, който е служител в заведението.

„Да, бях задържан. Имаше спречкване. Действах при самозащита. Това е моята версия и което мога да кажа. Разбрах, че момчето е пострадало, за което съжалявам. Не съм искал такива неща да се случват”, обясни задържаният.

Станчев отказа да се срещне с екипа ни, но коментира случая по телефона поради една причина: „Имам комоцио в момента от нанесен удар, а и не мога да коментирам, докато тече разследването. Не съм се крил от полицаите, изчаках ги да дойдат и дадох показания”, уточни той.

Двама се сбиха след катастрофа на моста край село Първомайци

Преди да бъде отведен в болница Халваджиев разбира подробности за своя опонент, които го притесняват. „Питах коя е майка му - оказа се, че е главен съдия в Горна Оряховица. И оттам си помислих, че искат да потулят случая. След като дойде полицията се оказа, че камерите не работели. Както работеха, така се оказа, че не работят”, обясни потърпевшият.

„Майка ми е съдия и това не е тайна. Но неща като прикриване и от този сорт са абсолютно невъзможни. Не се чувствам по какъвто и да е начин виновен за случая. Да, имам вина, но това е”, уточни Станчев.

От заведението, където е станало сбиването и където Антон Станчев работи, отказаха коментар, тъй като не били страна в случая. От полицията потвърдиха, че е имало такъв случай, при който 26-годишен мъж е бил задържан за 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство. Случаят все още не е докладван на прокуратурата.

Калина Христова
2711 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Сърбеца

2022.08.30 | 09:20

4
Гявури
;ll

2022.08.30 | 09:04

3
......"Не се чувствам по какъвто и да е начин виновен за случая. Да, имам вина, но това е”, уточни Станчев." това е като:много исках да гласувам. но нямах желание....... тъ.пунгер

2022.08.30 | 08:42

2
Някой да е изненадан?
Накева

2022.08.30 | 08:26

1
Както всеки път, когато си имаш вуйчо владика, ставаш поп! Така и този път, всичко ще се потули!

Добави коментар

Водещи новини