При полицейска операция в Кнежа са установени данъчни нарушения

  • 29 август 2022 11:08

  • 221
  • 0
При полицейска операция в Кнежа са установени данъчни нарушения
©
Слушай новината Слушай новината

В Кнежа при специализирана полицейска операция са установени данъчни нарушения и са открити хранителни продукти без етикети и маркировка. За това съобщават от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Плевен.

Акцията е проведена с участието на служители на районното управление в Кнежа, Областната дирекция за безопасност на храните (ОДБХ), Териториалната дирекция (ТД) на НАП, Регионалната здравна инспекция (РЗИ) и Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението".

Проверките по време на операцията са насочени към производството и разпространението на фалшифицирани и неотговарящи на стандартите хранителни продукти и противодействие на престъпления против финансовата, данъчната и осигурителната системи.

В обект за производство на мляно месо, месни заготовки и разфасовки от червено месо в Кнежа е установено, че работи 49-годишен местен жител, без да има сключен трудов договор с дружеството. Съставен е констативен протокол и от него е снето писмено сведение. За случая е уведомена дирекция "Инспекция по труда" в Плевен.

БТПП отново предлага данъчните да възстановят премиите от фиктивни начети в двоен размер

От извършената проверка от служители на ОДБХ - Плевен в обекта е установено, че в хладилни съоръжения се съхраняват суровини и месни заготовки без етикет и маркировка, добавят от полицията. В съседно помещение, което не е регистрирано по Закона за храните, е открито производство на сурово-сушени колбаси. Издадени са две разпореждания за насочване на намерените храни за унищожаване в екарисаж. От служители на ОДБХ - Плевен е съставен констативен протокол, като предстои съставяне на акт на управителя на дружеството, уточняват от ОД на МВР.

В същия обект при проверка от страна на ТД на НАП - офис Плевен в обекта са установени нарушения на данъчното законодателство. По изведени данни от фискално устройство за последните 12 месеца в периода 1 август 2021 г. до 31 юли 2022 г. е станало ясно, че дружеството е натрупало облагаем оборот за регистрация по ДДС, който надхвърля 50 000 лв., като по този начин то не е изпълнило задължението си по Закона за ДДС да се регистрира след достигане на облагаем оборот над 50 000 лв. В обекта е установено и ползване на продукт за онлайн фактуриране, от който са изведени справки за издавани документи. Работата по случая продължават служители от ТД на НАП - Велико Търново, добавят от полицията в Плевен.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
221 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини