Две обвинения за задържания за тройното убийство, той се укривал въоръжен при майка си

  • 07 август 2022 13:44

  • 3941
  • 0
Две обвинения за задържания за тройното убийство, той се укривал въоръжен при майка си
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Обвиняемият за тройното убийство в с. Рогош е задържан в дома на майка си, където е завел и семейството си. Това стана ясно от брифинг на вътрешния министър Иван Демерджиев и представители на полицията и прокуратурата в Пловдив.

Извършителят е на 39 години, алкохолната му проба е отрицателна. Повдигнати са му две обвинения - за убийство на повече от едно лице и за незаконно притежание на оръжие. За убийството законът предвижда от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна, а за оръжието - от 2 до 8 години, уточни наблюдаващият прокурор.

Рогош: Вижте къщата, заради която застреляха трима души

"Полицаите заварват трима убити мъже и една ранена жена. Тя е откарана за лечение, не е опасност за живота. Извършителят е избягал от местопрестъплението и е задържан в дом на свой роднина. Иззето е и оръжието. Извършен е личен обиск на извършителя и е задържан за 72 часа и понастоящем тече неговият разпит. Извършени са множество разпити на свидетели4, коментира директорът на ОД на МВР-Пловдив Димитър Балев.

Наблюдаващият прокурор потвърди, че предисторията на случая е имотен спор между близки роднини. Тепърва ще се установи дали имотът е законен.

Служебният министър Иван Демерджиев отчете като слабост превенцията на такива случаи, но подчерта, че полицията е действала изключително професионално при задържането на обвиняемия.

"Коментирахме и с колегите от прокуратурата - набелязахме конкретни мерки и решения, включително свързани с намиране и изземване на подобни оръжия, които могат да служат за такъв тип престъпления. Ще обявим конкретните мерки и ще започнем да ги прилагаме", каза той.

Иван Демерджиев: В никакъв случай не говорим за акции в махали, а за стари тлеещи конфликти, подобни на този, който вчера ескалира. Там, където има подобни конфликти, има опасност те да се възпламенят, ще вземем мерки и ще търсим дали страните по тези конфликти разполагат с такъв тип оръжие. Докладваха ми за подобни сигнали назад във времето. Важно е за нас да осъществим превенция.

 

Росица Валентинова
3941 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини