Прокуратурата предаде на съд 20-годишна жена, убила жестоко приятеля си

  • 12 август 2022 15:38

  • 1629
  • 0
Прокуратурата предаде на съд 20-годишна жена, убила жестоко приятеля си
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Софийската градска прокуратура внесе в съда обвинение за умишлено убийство с особена жестокост срещу 20-годишна жена, съобщиха от прокуратурата. Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото.

Случаят е от септември 2021 г., когато жената и приятелят ѝ, с когото живеели заедно под наем в София, се скарали, тъй като потърпевшият ревнувал обвиняемата и искал да вземе телефона ѝ, за да прегледа комуникацията в него. Двамата си разменяли обидни думи на висок глас и тропали по вратите и мебелите в апартамента, поради което ги чули съседи.

Вечерта скандалът между двамата ескалирал. Обвиняемата започнала да нанася удари с твърди предмети по главата, тялото и крайниците на мъжа, като го ударила поне пет пъти. След това взела нож и с него нанесла не по-малко от 25 удара. Мъжът опитал да се предпазва, но безуспешно. Нанесените рани довели до остра кръвозагуба, която станала и причина за смъртта му.

От прокуратурата допълват, че след убийството жената почистила внимателно пода на хола, по който имало кръв. После отишла при своя съседка и ѝ казала да позвъни на тел. 112, защото приятелят й се е наранил сам с нож и е мъртъв. Разследването установило още, че обвиняемата редовно употребявала хероин и алкохол.

 

Константин Тодоров
1629 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини