Чувалчета марихуана на МП Капитан Андреево

  • 29 юни 2022 14:02

  • 741
  • 1
Чувалчета марихуана на МП Капитан Андреево
© Агенция Митници

Митнически служители откриха над 11 кг марихуана в контейнер за смет.

На 28.05.2022 г. на МП Капитан Андреево на трасе „Входящи товарни автомобили“ зад гараж за извършване на щателна митническа проверка в метален контейнер за смет е открита  чанта, съдържаща суха зелена листна маса. Направен е полеви наркотест, който показал реакция на марихуана. Наркотичното вещество е с общо нетно тегло 11 460 грама и на стойност по цени за нуждите на съдебната система 45 840 лева.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура- Хасково.

Марихуана в газова бутилка откриха митничари

При проведените оперативно-издирвателни мероприятия от митническите органи под надзора на Окръжна прокуратура –Хасково е установен евентуален извършител с инициали Д.О. на 51 г.,турски гражданин, шофьор на товарен автомобил, който е привлечен първоначално като свидетел. След последвалите процесуално-следствени действия е доказана неговата съпричастност за опит да пренесе през границата на страната от България към Турция високорисковото наркотично вещество – марихуана.

С постановление на прокуратурата Д.О. е привлечен в качеството на обвиняем по чл.242, ал2, предл. 1-во, вр. чл.26 ал.1 от НК  и задържан за срок от 72 часа,  а на 28.06.2022 г. по искане на прокуратурата съдът е взел спрямо него мярка за неотлонение  „задържане под стража“.

Радина Лазарова
741 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Търсете престъпници сред бивши полицаи

2022.06.29 | 14:27

1
Коалицията на Петков - народен избраник живее в нашата къща - бивш полицай, уволнен за измама, електоратът му е циганин на боклука, но той е истински депутат - това е истинската мафия с силно закулисие! Коалиция на Петков работи за България?

Добави коментар

Водещи новини