Незаконни оръжия у жители на две села в Шуменско

  • 03 май 2022 12:09

  • 2839
  • 0
Незаконни оръжия у жители на две села в Шуменско
© Novini.bg

Незаконно притежавано огнестрелно оръжие е иззето от жители на две села в Шуменско, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

На 30 април в село Стан е извършена проверка на 51-годишен водач на лек автомобил „Нисан Х Трейл“ с шуменска регистрация. На задната седалка на автомобила полицаите забелязали разглобена ловна пушка, с неустановена марка и модел, както и 12 патрона 16-калибър. Водачът не представил документи за оръжието и боприпасите. При последвало претърсване в негов имот в село Зайчино ореше са намерени и иззети още 15 патрона 12-ти калибър. 

Мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУ- Нови пазар. За държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси без надлежно разрешително е образувано досъдебно производство.

Убиха мъж с ловна пушка

Газов пистолет, с монтирана на цевта муфа с патрон със зелен връх в пълнителя, е намерен и иззет от дома на 55-годишен мъж в село Черноглавци. Проверката е била извършена след получен сигнал  в РУ- Каолиново, че мъжът държи огнестрелно оръжие без разрешително. Образувано е бързо производство.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2839 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини