Боян Расате се забърка в кръчмарски скандал

  • 08 февруари 2022 20:36

  • 3377
  • 0
Боян Расате се забърка в кръчмарски скандал
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

В нов скандал се забърка лидерът на „Български национален съюз – Нова демокрация” Боян Расате. За свадата в курортното градче Сапарева баня, написа  Стандарт.

В петък срещу събота Расате бил с приятели в ресторант, когато клиент на заведението му подхвърлил реплика, от която политикът се засегнал остро и реагирал.

Между двамата се разразил скандал и се сдърпали пред очите на присъстващите. Някой от хората в заведението се е обадил на тел. 112 и на място пристигнала патрулка от РУ – Дупница.

Междувременно обаче скандалът бил потушен, защото Расате и опонентът му се помирили и се разбрали да не подават жалби един срещу друг.

От ОД на МВР потвърждават за случая, както и за това, че полицейският патрул си тръгнал, щом установил, че конфликтът е потушен и никой не е застрашен.

Това е поредният скандал с участието на Расате. В началото на януари прокуратурата внесе обвинителен акт срещу лидера на националистическата организация „Български национален съюз” (БНС) Боян Станков-Расате за хулиганство и лека телесна повреда.

Причината бе нападението над общностния ЛГБТ център „Рейнбоу хъб“ през октомври 2021г., когато той удря момиче в лицето и заедно с група мъже опустошава помещенията на центъра.

По това време Расате е кандидат за президент, като имунитетът му е свален, а той самият е арестуван. По-късно политикът бе освободен под гаранция от 5000 лв.

Боян Расате остава на свобода срещу 5000 лева

Валери Зайцев
3377 0

Свързани новини

Водещи новини