Делото срещу Боян Расате започна с разпит на свидетели

  • 30 март 2022 15:37

  • 1201
  • 2
Делото срещу Боян Расате започна с разпит на свидетели
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Делото срещу лидера на Българския национален съюз Боян Станков-Расате започна с разпит на свидетели. Той е обвинен за хулиганство и нанасяне на телесна повреда. Миналата есен, заедно още няколко човека, Расате влезе в офис на неправителствена организация, където, според прокуратурата, са били извършени хулиганските действия. Щетите са оценени на 344 лв.

Боян Расате счита, че събираните доказателства са единствено в подкрепа на обвинителната теза. Още на предното заседание по делото той заяви, че няма доверие в съдебно-правораздавателната система в България, както и че няма доказателства, които да го уличават в престъпление.

По делото като граждански ищец е конституирана пострадалата Глория Филипова. Искът срещу Расате е за 4000 лв.  

В началото на съдебното заседание Расте отрече всички обвинения и заяви, че не е извършил това, в което в обвинен.

Боян Расате се появи в съда препасан с военен кобур

В разпита си пред съда Глория Филипова каза, че в деня на инцидента Расате и още няколко човека влезли в помещенията на център “Билитис” и започнали да трошат мебели. Имало счупен компютър, посуда, а бутилка вино била разбита в стената. Филипова заяви, че била ударена с юмрук от Расате.  Веднага след това тя повикала полиция.

Филипова си спомни, че Боян Расате извадил нож. С него нараязал гуми на моторен скутер. В групата, доша с Расате била и Елена Ваташка, каза Филипова, цитирана от БТА. Имало и друга жена, с къдрава коса.

Константин Тодоров
1201 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.03.30 | 22:40

2
БЪЛГАРСКА ЕНЕРГИЙНА И ТЕХНОЛОГИЧНА РЕВОЛЮЦИЯ ЧРЕЗ “БУЛГАР БРАУН ГАЗ“ и “Технология за добив на БРАУНОВ ГАЗ и минерали, богати на полиметали от морска вода“ разработена от инж. Чавдар Каменаров и инж. Пламен Каменаров. ЕВТИНА ЕНЕРГИЯ !!! Излиза чиста питейна вода !!! С Брауновия газ се унищожават битови отпадъци !!!
KKK

2022.03.30 | 15:50

1
СВОБОДА ЗА РАСАТЕ !

Добави коментар

Водещи новини