12 акта на заведения в София, бойкотиращи новите мерки

  • 28 януари 2022 14:33

  • 765
  • 2
12 акта на заведения в София, бойкотиращи новите мерки
© Булфото (архив)

Клубове и ресторанти с бойкот на новите противоепидемични ограничения. Според новите мерки те трябва да работят до 22.00 часа и с до 50% от капацитета си.

Съвместни екипи извършиха проверки тази нощ на територията на София. Съставени бяха 12 акта от 20 инспектирани обекта.

Десетки заведения в София останаха отворени след 22 ч.

От браншовите асоциации на ресторантьорите намират новите правила за дискриминационни, защото по думите им са насочени само към заведенията за развлечение и ресторантите. В същото време 80% от персонала е ваксиниран.

Заведенията в София спазиха заканата си и не се съобразиха с новата заповед на регионалната здравна инспекция. Всички нощни заведения на столицата масово работеха, установи екип на БНТ. Институциите пък отвърнаха на неподчинението с мащабни проверки с представители на 5 институции - РЗИ, СДВР, Икономическа полиция, Агенцията по храните и пожарна безопасност.

Сборният пункт на проверяващите беше пред сградата на Столичната регионална здравна инспекция. След кратко координиране на действията екипите се разпределиха и тръгнаха в различни посоки. Нашият екип проследи проверките в "Студентски град".

ВМРО за новите COVID мерки в София: Това е като да настъпваш една и съща мотика пети път

Още в първото заведение - битов ресторант с жива музика, беше съставен акт на управителя, защото са отворени след 22.00 ч. В ресторанта не липсваха и посетители, които продължиха да вечерят.

Второто заведение е наргиле-бар, което също не спазва заповедта и работи след 22.00 ч. Това обаче не е тайна, защото табела на входа ясно заявява, че заведението няма да спазва новите мерки.

Част от посетителите се притесниха от засиленото полицейско присъствие и си тръгнаха. Други просто бързаха да си лягат.

"Просто е 12 часа, а утре съм на работа", казва Александър. Той е против заведенията да затварят в 22.00 часа, защото според него това не променя нищо.

От СРЗИ предупредиха, че е възможно да правят проверки всяка нощ.

"Заведението работи след 22.00 часа. Съставили сме акт на отговорното лице за административното нарушение. Контролът продължава, проверките са засилени", каза Моника Драгнева, инспектор в СРЗИ.

След ресторант и бар, идва време и за дискотека. Дискотеките в Студентски град работят на пълни обороти, а е едва четвъртък.

Спазиха ли нощните заведения в София противоепидемичните мерки?

Екипът на БНТ попада в заведение, известно още от преди с отказа си да спазва мерките. И в тази дискотека, както в много други в София, са преценили, че е по-добре да си платят актовете, отколкото да затворят.

Глобите са на стойност между 300 и 1000 лв. за физическо лице и 500 до 2000 лв. за юридическо.

Със сигурност това не е първият акт на този клуб от началото на пандемията. Клиентите пък са доволни от бойкота, защото има къде да се забавляват. Някои се възползваха, за да отпразнуват и рождените си дни.

Радина Лазарова
765 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
петкоф да се самоизолира

2022.01.28 | 14:40

1
и пътува за канада
добре де киреле

2022.01.28 | 14:41

2
копейкин и неговите костенурки нинджи могат да влизат в нс. ние не айде де

Добави коментар

Водещи новини