Спазиха ли нощните заведения в София противоепидемичните мерки?

  • 27 януари 2022 07:38

  • 1004
  • 4
Спазиха ли нощните заведения в София противоепидемичните мерки?
© Bulphoto/архив

В навечерието на новите по-строги противоепидемичени мерки в София започнаха масови проверки по заведенията.

От 0 ч. на 27 януари заведенията трябва да затварят в 22 ч. и да са запълнени до 50% от капацитета си.

Нови ограничителни мерки са в сила в София, бизнесът обяви бойкот

Малко след полунощ, разделени на 4 екипа, Столичната здравна инспекция, полицията, Агенцията по храните и Пожарна безопасност тръгнаха на лов за нарушители в различни райони на София.

Централният бул. „Витоша“ обаче се оказа пуст, а работещите обекти се брояха на пръсти. Санкции имаше само за липса на маски и валидни сертификати, разказва бТВ.

От бранша са категорични, че бойкот на ограничения капацитет и вечерния час ще има. Смятат, че ваксинираният персонал и клиентите със зелен сертификат осигуряват напълно безопасен процес на работа.

На фона на тъмните нощни заведения в центъра на столицата в Студентски град почти всичко работи. Пред пункт за антигенни тестове имаше опашка от чакащи, за да влязат в дискотеките.

Масовите проверки ще има и през следващите дни, предупреждават от РЗИ.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1004 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
трета доза

2022.01.27 | 09:04

3
Отне ми три години, но трите гнусни вертепа около нас, които затворих с жалби, вече фалираха и най-после спазват всички правила.
трета година

2022.01.27 | 10:25

4
е как е, вдигнаха ли мерките?

2022.01.27 | 08:15

2
РЗИтата да се съсредоточат върху замърсения въздух,изкуствени храни и стрес върху хората и да излезнат със статистика!Контрол върху санитарно хигиенния режим!

2022.01.27 | 07:46

1
Днешното правителство- комунисти дойдоха на власт с ЛЪЖА и благодарение на финансовата подкрепа на мафиоти избягали от закона в държавата! Румен Радев про руски настроен избран с манипулации с машинен вот загуби комисионна от сделката Грипен...яхна протеста 2021 организиран от криминалния контингент...Кирил Петков син на окръжен на БКП изнесъл в Канадска банка през Австрия близо 160 млн долара в началото на 90те..Асен Василев фалира фирма в Великобритания....Корнелия Нинова...опитна в източването на фирми в началото на 90те ...всичко започна преди 2-3 години когато Българското правосъдие подгони Цв.Василев и Васил Божков ..закрилниците и финансови магнати, които подпомагат БСП през годините ....и започнаха с компромати и откровени ЛЪЖИ ...снимки ....вили в чужбина и се стигна до канибализъм ....сега стана ли ви ясно уважаеми кой Ви управлява в момента ....МАФИЯТА !!!!!

Добави коментар

Водещи новини