Неканени майстори излъгаха с близо 1000 лв. възрастна жена от Благоевградско

  • 27 януари 2022 10:43

  • 536
  • 0
Неканени майстори излъгаха с близо 1000 лв. възрастна жена от Благоевградско
© pixabay

Нова измама- неканени майстори, извършват непоискани ремонтни. Точно това се е случило на 75-годишна жена от село Горна Крушица, община Струмяни. Шестима мъже - неканени майстори, дошли в дома й и накрая си тръгнали с отлична премия за нищо работа.

В понеделник при Велика Георгиева дошъл мъж, който първоначално я помолил да му услужи с одеала, защото се нанасял в квартира в селото и му трябвали завивки за децата. Така започнало всичко.

„Започнах да изваждам одеала, каза, че им трябват за децата”, споделя тя.

Докато дава юрганите си, за да направи добро жената получава предложение.

„Обърнаха внимание на разхвърляните керемиди. Обясних им, че нямам пари да ги направя. Те казаха, че се занимават точно с това”, разказва Велика.

Жената опитва да отклони предложението, но още неизказала се вижда как отнякъде идват още мъже и се качват на покрива.

„Качи се от горна страна, разбута керемидите, излезна на покрива отгоре и отиде при комина нагоре. Започна да сваля  керемидите. Казаха, че за 100 лева ще ми ги върнат обратно”, добавя жената.

Мним работодател е измамил две жени в Павликени

Засипана от думи и самохвалства от появилите се шестима майстори, Велика Георгиева получава и лист и химикал за да подписва договор. Без да има какво да направи, възрастната жена само става свидетел как за час и половина майсторите пренареждат здравите керемиди на покрива. После започва пазарлък.

„Дойде и започна да ми обяснява- 25 квадрата по 40 лева колко струват. Значи 1000 лева, искал да му дам. Казах му, че за една дупка 1000 лв. не мога да ти дам.Притесних се, все пак те са много хора. Бях има дала 150 лева за материали, дадох им и още 690”, допълва Велика.

Накрая майсторите се съгласили на 840 лева и си тръгнали с молбата жената да не споделя с никого колко евтино са й взели, защото по принцип работели на много по-високи цени и така щели да си подбият пазара.

Полицията обаче реагира много бързо и след като Велика Георгиева подава сигнал керемидените майстори са задържани в Кресненското дефиле. Оказва се, че са от села в областите Силистра, Хасково и Стара Загора. Жената е извикана в полицията за да ги разпознае.

В близките дни жената ще си получи парите обратно. Обещава си да внимава много, дори и да иска да стори някому добро.

Последвайте канала на

Калина Христова
536 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини