Мним работодател е измамил две жени в Павликени

  • 25 януари 2022 13:05

  • 1135
  • 0
Мним работодател е измамил две жени в Павликени
© Pixabay

Мним работодател е измамил две жени в Павликени, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР във Велико Търново.

В края на миналата седмица 46-годишна жена получава покана на мобилния си телефон от човек, представящ се за представител от Бюрото по труда в Павликени, за интервю за работа.

Възрастна жена даде 5000 лева на мним лекар след телефонна измама

Отивайки на уговореното място, тя се среща с мъж, твърдящ, че е работодател, който търси персонал за нов магазин за дрехи.

Мнимият работодател убеждава потърпевшата да го изчака, докато проведе и интервютата с другите кандидати. При повторната им среща я уверява, че тя е една от избраните за работата и между другото й предлага да закупи 10 кг. свинско месо за сумата от 40 лева. След като получава парите, под претекст, че отива да вземе месото, мъжът повече не се връща.

Идентичен е случаят с другата пострадала жена, също на 46 години. По същата схема мнимият работодател й нанася имотна вреда в размер на 40 лева.

След разследването е установен 57-годишен мъж от гр. Левски, многократно осъждан за измами от съдилищата във Велико Търново, Горна Оряховица, Свищов, Левски, Севлиево, Плевен, Търговище, Кубрат, Хасково. Извършителят е обявен за издирване.

За двата случая в РУ Павликени са заведени преписки.
 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1135 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини