Полицай си запази паркомясто в Свищов с незаконна табела

  • 27 януари 2022 09:39

  • 934
  • 4
Полицай си запази паркомясто в Свищов с незаконна табела
© Кадър - Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

Полицай си резервира лично паркомясто пред жилищен блок в Свищов, поставяйки табела. Хора от кооперацията споделят, че служителят на реда си е присвоил мястото през последните години, като го пази с цената на заплахи към съседите си. Извършена е проверка на МВР за незаконните действия на полицая, съобщава Нова телевизия.

Александрина Романова живее със семейството си в Англия, но наскоро е закупила жилище в Свищов. Прибирайки се в крайдунавския град се сблъсква с претенциите на полицая.

„Попитаме каква съм аз и защо спирам на неговото място.  Много съседи споделиха, че не ползват това паркомясто, защото той не им разрешава”, обясни тя.
Полицаят е служител в „Охранителна полиция”. Отправял заплахи и към жената на друг съсед.

„Нормално е да има диалог, но той е облечен във власт. Отправяше заплахи към жената ми и то пред децата”, разказва Деян Кръстев.

От общината в Свищов са категорични, че поставянето на табелата е незаконно. Срещнахме се и с полицая. „Тук постоянно има проблем със спирането, не съм забранил на никого да паркира. Табелата не е официална”, казва той.

Съставиха акт на полицай, предизвикал катастрофа с патрулка в Бургас

Общината разпореди табелата да бъде премахната, а МВР започна дисциплинарна проверка на своя служител.

"‘Това място е общински, никой няма прави на такива своеволия. Сигнал към нас по случая не е подаван, научихме от вас за него. Табелите вече ги няма”, обясни зам.-кметът Иван Шопов.

Последвайте канала на

Калина Христова
934 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.04.08 | 11:12

4
Във Свищов от години съществува ,тъй наречения конфликт на интереси .От години местен завършил местен икономически университет е шеф на полицията ,жена му също и кръг роднини приятели .От много години ,щял един живот ,до като се пенсионират удобно са се настанили и какво ли вършат по същество , сигурнорно ако им поднесат някой случай на готово и се размърдат да го разрешат ,ако могат като щетоводители с документ Ално .

2022.01.27 | 11:35

3
Редно е всяка година на служителите на МВР да се правят психо тестове, явно е, че изперкват
usera

2022.01.27 | 10:35

2
Ужас в униформа. Срам за Полицията !!!
полицията

2022.01.27 | 09:51

1
полицията е пълна с такива бандити. чудесно гербажийско наследство

Добави коментар

Водещи новини