Жертвата от Първомай опитала да се изплъзне от убиеца си, но била подгонена от него

  • 25 януари 2022 11:50

  • 6013
  • 0
Жертвата от Първомай опитала да се изплъзне от убиеца си, но била подгонена от него
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Полицията в Пловдив задържа извършителя на убийство, станало в ранните часове днес на територията на град Първомай. Това съобщи окръжният прокурор в града Ваня Христева. По думите на заместник-директора на ОД на МВР - Пловдив комисар Васил Костадинов, извършителят е задържан от полицията за срок от 24 часа.

Предстои да бъде внесено искане за мярка "задържане под стража" пред Окръжен съд - Пловдив. Престъплението е резултат на възникнал спонтанно битов инцидент между лица, които са се познавали и са били в компания. Костадинов уточни, че след спора възниква саморазправа, вследствие на което пострадалият е бил намушкан няколко пъти с нож в областта на корема.

Мъж наръга до смърт приятел на семейно събиране

Извършителят е роден през 1971 година и е познат на органите на полицията - осъждан е общо 9 пъти, като повечето деяния са престъпление против собствеността - кражби, но има и за причиняване на средна телесна повреда, допълни Костадинов.

Има една изтърпяна присъда за доста дълго време през 90-те години, добави заместник-главният прокурор Гавраил Гавраилов. Убийството е извършено в дома на извършителя в Първомай, като той и жертвата са били в приятелски отношения и според Костадинов най-вероятно е имало употреба на алкохол.

По думите на Гавраилов, след нанасяне на ударите с нож, пострадалият се опитал да напусне къщата, но е бил подгонен от извършителя по улицата и настигнат след около 50 метра, където е съборен и където е починал. Извършителят е задържан за 24 часа по закона на МВР, по-късно днес ще му бъде повдигнато обвинение за извършено умишлено убийство с искане на мярка за неотклонение "задържане под стража". Намерено е оръжието на престъплението.

Установени са свидетели, които се разпитват в момента, каза още Гавраилов.
 

Виолета Симеонова
6013 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини