Николай Радулов с прогноза кога сменят Гешев

  • 20 януари 2022 08:15

  • 3725
  • 5
Николай Радулов с прогноза кога сменят Гешев
© Кадър - Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

Очевидно, че при случая в Русе става въпрос за жестоко престъпление. Имам предположение, че става дума за отвличане с желание да се иска откуп. Вероятно нещо се е объркало в самата процедура. Жената може да ги е разпознала. Вероятно някоя маска е паднала. Това заяви в ефира на Нова телевизия депутатът от ИТН и експерт по национална сигурност Николай Радулов.

Ние ставаме свидетели на засилващо се насилие. Смятам че това не е грабеж, завършил с убийство. Става дума за доста добре подготвена акция, жената дълго време е била следена, смята още той.

Районните полицаи, които заместиха районните инспектори нямат такъв капацитет. Трябва да се увеличат районните инспектори, говорихме за това с министър Рашков. Преди време всеки районен инспектор минава, предупреждава. Става дума за правилно управление. Сега полицаите са заети с доста много дела. И само 30 процента от времето им отива за чисто полицейска работа, каза Радулов.

Разследващите полицаи трябва да могат сами да образуват процесуалното дело. А  сега прокурорът трябва да открие делото. Преди време прокурорите само наблюдаваха делата и преценяваха дали трява да се извърши още нещо. Промяната стана във връзка със стремежа на прокуратурата да следи всичко. Рашков завари едно много странно положение - по договор между МВР и прокуратурата всеки оперативен работник трябваше да следи всяко оперативно дело. Т.е. прокуратурата управляваше МВР. А това е една самостоятелна структура със свои задачи. Прокуратурата трябва да се намесва само, когато има пропуск, обясни Николай Радулов. 

Министър Рашков с горещи данни за убийството в Русе и разследването срещу Горанов

По думите му трябва да се направи такава промяна, че който и да е главен прокурор, да не може да стопира разследвания. 

Има неща, които следва да се извършат във ВСС. Очакванията на хората бяха главният прокурор да бъде изгонен или зрелищно арестуван. Това не може да стане. До 6 месеца, ако не си подаде оставката,  Гешев ще бъде сменен. Ще се промени  и структурата на прокуратурата, уточни той. 

Относно автомобила на Владислав Горанов, Радулов уточни: “Очевидно става дума за нещо, което се прави на хартия. Вероятно един от двата автомобила да е клониран. Това не е отговорност на Горанов. Би трябвало да разпитваме шефа на фирмата как се доставят колите.  За някои клиенти търговците на нови автомобили им правят услуги, намират им марки на по-ниски цени. Мисля, че е търговска услуга. На такива коли им казват, че са без роуминг.

Калина Христова
3725 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2022.01.20 | 15:45

5
ГЕШЕВ Е ПОЗОР ,ОСТАВКА И ЗАТВОР!
абе

2022.01.20 | 11:02

4
малоумник то всичко е ясно какъв откуп като са взели 65 хилки и са се подготвили за обир ЗА ОТКУП се иска поне подготвена барака РАЗБИРА се че ще ги познае всички са арменци
Говорить ..пръц...уааа.. пияна Просия

2022.01.20 | 10:07

1
Баси и просия болшевишки експерт, ВЕРОЯТНО му хлопа някоя дъска, ВЕРОЯТНО е протеже на бкп-мафията около божкофф, ВЕРОЯТНО е пълен идиот, а бе много ВЕРОЯТНОСТИ, но само един извод .....ГЕШЕФ трябва да бъде сменен... . ДРУГАРЯТ РАДУЛОВ е ОЛИГОФРЕН!

2022.01.20 | 10:54

3
Прав си - Киро Фалшификатора и началника му Радев ни наводниха с бивши болшевишки изчадия на ключови длъжности. За това сме на последно място в Европа защото не се проведе пълна лустрация както в всички страни от бившия съветски блок. Тук управляват същите изверги които ни мачкаха 45 години.

2022.01.20 | 10:11

2
Сигурно така ще стане.

Добави коментар

Водещи новини