Син на ДПС лидер пласирал наркотици

  • 07 юни 2012 15:42

  • 1799
  • 2
Син на ДПС лидер пласирал наркотици
©

При полицейска акция във Великотърновска област са арестувани дребни пласьори на наркотици, съобщават от МВР. Сред задържаните е и синът на лидера на ДПС в Свищов Бейхан Дервишев, информира "Труд".

Прибрани са общо седем души. При обиски и претърсвания са канабис и метаамфетамини. Общото количество опиати е около 285 грама, прибрани са и 38 ампули с морфин.

Схемата била разплетена след задържането на 26-годишния Акиф Дервишев. Полицаи спрели за проверка младия мъж, който управлявал мотоциклет без да е правоспособен, а под седалката ченгетата намерили 50 грама коноп. След това претърсили стопански двор, който бил стопанисван от Акиф и открили още растения от рода на конопа. Официално Дервишев се занимавал със семейния бизнес, свързан с продажба на плодове и зеленчуци. Покрай зарзаватите пласирал и дрога.

Телефоните на Бейхан Дервишев са изключени. "Момчето може да е набедено. Едва ли синът на Дервишев се занимава с такава незаконна дейност, а може и неволно да се е забъркал в такава дейност и баща му да не знае", коментираха пред "Труд" от областното ръководство на ДПС в старата столица.

Във Велико Търново и Горна Оряховица пък са арестувани още петима души при сделки с канабис и марихуана. Претърсени са общо седем адреса и три автомобила. Задържаните са на възраст между 19 и 37 години, а сред тях има и жена. Двама души са арестувани и в Стражица за притежание на малки количества маетаамфетамини. Единствено Акиф Дервишев е с мярка за неотклонение за 72 часа. От Районната прокуратура в Свищов ще искат съдът да му наложи постоянен арест.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1799 2

Коментари 2

Добави коментар

2012.07.01 | 15:02

2
къде се е чуло и видяло турчин да се занимава с полезна за обществото дейност
az

2012.06.09 | 21:29

1
Тоя канабис не се научи, да не се вози под седалките на мотори, особено ако са управлявани от неправоспособни синове на политици . И защо е оставил приятелите си сами в стопанския двор ? Сигурно неволно е станало .....

Добави коментар

Водещи новини