Психолог за стрелеца от Сърница: Срещу него са подавани множество жалби, защо не е имало реакция?

  • 01 декември 2021 09:09

  • 1463
  • 3
Психолог за стрелеца от Сърница: Срещу него са подавани множество жалби, защо не е имало реакция?
© БТВ

След часове преследване десетки полицаи и спецчастите от отряда за борба с тероризма успяха да хванат опасен и въоръжен рецидивист в хасковското село Сърница. Мъжът беше издирван за опит за убийство на негов съсед и впоследствие стрелба срещу полицаи.

,,Две страни на нещата можем да разгледаме – чисто житейската и криминалната. В човешки план, ако погледнем, това са хора отрудени, с много проблеми, бедни – те търсят единствения начин да оцелеят. При това положение се създава напрежение'', коментира в "Тази сутрин" по bTV криминалният психолог проф. Калин Гайдаров.

Стрелецът от Сърница бе заловен след 18 часа издирване

Казусът тук е, че стадото минавало през двора на хората. На нас може да ни струва това странно, но за тях е сериозно. Затова няма как да гледаме на проблема само криминално. От друга страна възниква въпрос - ако този човек има криминални регистрации и има незаконно притежавано оръжие, тези работи защо стоят така във въздуха? По отношение на този човек трябва да има някакво наблюдение, смята той.

Проф. Калин Гайдаров припомни, че са подавани и жалби многократно.

МВР показа ареста на стрелеца от Сърница

,,Какво е ставало с тях и защо няма реакция?'', попита криминалният психолог.

Много важна е ролята на районните полицаи, трябва да има превантивна политика – това е възлова роля на полицията, особено в малките населени места. Има практики и политики и трябва да има ясно разписани алгоритми как да се действа, особено в такива ситуации, посочи проф. Гайдаров.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1463 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Жоро-Хъша

2021.12.01 | 12:23

2
как да не работи бе, чегърта ли чегърта
Чашков

2021.12.04 | 15:03

3
Ми да, хлъц ...
като го правят

2021.12.01 | 10:41

1
защото МВР не работи

Добави коментар

Водещи новини