Задържаха опасен рецидивист в София

  • 29 октомври 2021 15:50

  • 4043
  • 0
Задържаха опасен рецидивист в София
© Getty Images/Guliver

Опасен рецидивист e задържан от областната полиция в София. Многократно осъжданият мъж е обвинен за принуда, осъществена чрез сила, заплахи и побой, съобщават от МВР.

Работата по случая е започнала преди два дни, когато непълнолетен младеж е съобщил разтревожено в полицията, че не може да се свърже с майка си, автомобилът ѝ липсва, открил е мобилния ѝ телефон счупен, а в дома им има следи от борба и счупени чаши. Полицаите започнали работа по случая и разбрали, че сутринта 46-годишната жена се е отправила с колата си към София заедно със свой познат, след което двамата се регистрирали в хотел в централната градска част. Изяснено било също така, че въпросният мъж се представя под чужда самоличност, като в действителност е криминално проявен и многократно осъждан за различни престъпления.

Предвид множеството следи от нанесен побой - разкъсно-контузни рани, кръвонасядания и хематоми по главата, крайниците и тялото ѝ, жената била транспортирана в болница, като след преглед и оказана медицинска помощ е освободена по нейно желание.

Мъжът бил задържан за срок до 24 часа. В хода на първоначалните действия по разследването са събрани данни, че в продължение на няколко месеца той е упражнявал системен психически и физически тормоз спрямо пострадалата. Чрез заплахи, закани, физическо малтретиране и други унизяващи похвати, той изнудвал финансово потърпевшата с публично разгласяване на позорящи личното ѝ достойнство факти, получавайки от нея пари.

Вчера 41-годишният мъж е обвинен и задържан за срок до 72 часа.

Столични полицаи задържаха рецидивист след поредна измама

Константин Тодоров
4043 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини