Разбиха схема за издаване на фалшиви сертификати за ваксинация

  • 15 октомври 2021 17:05

  • 14318
  • 2
Разбиха схема за издаване на фалшиви сертификати за ваксинация
© Булфото (архив)

Полицията разби мрежа за издаване на фалшиви сертификати за ваксинация срещу Covid-19. 

Разследването е започнало на 13 октомври, когато е установено, че в град Велико Търново човек предлага фалшиви Covid сертификати на цена от 500 лева. Установен е и негов посредник, както и няколко човека, които са се възползвали от "услугата".

Задържаха фелдшера, издавал фалшиви сертификати за ваксинация

До момента при разследването е установено, че във Велико Търново са издадени поне пет фалшиви Covid сертификата, а двама от получателите им са напуснали страната с помощта на фалшивите документи и в момента се намират в чужбина. 

Във Велико Търново са задържани четирима заподозрени, сред които един е криминално проявен, които са били посредници в осигуряването на фалшивите Covid сертификати. Сред задържаните няма лекари, научи „Хоризонт“ от свои източници, близки до разследването.

Тепърва ще се установява колко такива сертификата за формално извършени ваксинации срещу Covid-19 са доставени и разпространени в област Велико Търново и каква точно цена е плащана за тях.

След продължаване на разследващите действия обаче е установено, че мъжът от Велико Търново и неговият посредник са държали връзка с жена от Кюстендил и Covid сертификатите на практика са се издавали в медицински център в Кюстендил, който се намира в болницата на града.

В момента на територията на медицинския център се провеждат следствени действия, има и няколко задържани.

По случая вече е образувано и досъдебно производство, а малко по-късно от МВР ще дадат подробна информация за хода на разследването.

Радина Лазарова
14318 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
???

2021.10.15 | 19:21

1
Фалшива новина!

2021.10.15 | 19:22

2
Търся да закупя сертификат. Моля оставяйте мейл или телефон за връзка. Ще се свържа с този, който даде най-добра оферта!

Добави коментар

Водещи новини