Пътни полицаи установиха 18 419 нарушения само за седмица

  • 24 септември 2021 17:35

  • 723
  • 0
Пътни полицаи установиха 18 419 нарушения само за седмица
© Булфото (архив)

Завършиха дните на безопасността на пътя, които се състояха от 16-и до 22 септември.

Инициативата е част от календара на Европейската мрежа на службите на "Пътна полиция" - Roadpol и бяха реализирани редица инициативи от полицията, държавни и неправителствени организации. За посочения период бяха проверени близо 40 000 превозни средства, съобщи главен инспектор Лъчезар Близнаков от отдела "Пътна полиция". Установените в този период нарушения са 18 419, добави той. Акцентът през тази година е бил поставен върху разсейването, най-вече от страна на водачите, но и към спазването на правата и задълженията на пешеходците, като участници в движението по пътищата. 

Половината камери на КАТ са слепи

По отношение на разсейването са констатирани 366 случая, при които водачи са управлявали в нарушение на Закона за движение по пътищата, като са ползвали мобилно устройство при управлението на превозните средства. Установени са и 1786 случая на неизползване на обезопасителни средства. 61 водачи са наказани за отнемане на предимство на пешеходец. 651 са случаите на нарушения, извършени от пешеходци.

Главен инспектор Близнаков призова във връзка с промените във времето и заради минусовите температури в сутрешните часове шофьорите да са изключително внимателни и да се движат със съобразена с метеорологичните условия скорост, предаде БТА.

Филип Епитропов
723 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини