Разбиха наркооранжерия в района на с. Първомай

  • 20 август 2021 15:33

  • 1166
  • 1
Разбиха наркооранжерия в района на с. Първомай
© Pixabay

Под ръководството на Териториално отделение – Петрич при Районна прокуратура – Благоевград се водят действия по разследването по образувано досъдебно производство за извършени престъпни деяния, свързани с незаконно отглеждане на растения от рода на конопа и държане на високорискови наркотични вещества, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

На 19.08.2021 г., след получена оперативна информация, полицейските служители от Районно управление гр. Петрич, са извършили претърсване в района на местността „Лъките“ около с. Първомай. На място е била установена нива с площ от 12 дка, оградена с тел. 

Разкриха високотехнологична наркооранжерия

Открита е била изградена стъклена оранжерия с площ от 3,4 дка, снабдена с поливна система. В нея е имало засадени 192 корена зелени тревисти растения със стебла, клони, листа и плодни съцветия, с височина от 40 см. При направен полеви наркотест те са реагирали положително на марихуана. От масивна постройка в имота, в присъствието на ползвателя му, са били иззети вещи, в т.ч. лаптоп, с цел установяване авторството на престъпното деяние. При допълнителен оглед там са били открити и иззети 115 грама марихуана и 118 пластмасови кофи.

С оглед събиране на доказателства са били извършени претърсвания и изземвания на други места и обекти. В гориста местност, в местността „Локвата“ в района на с. Драгуш, са били открити 75 канабисови растения в пластмасови кофи. В жилище в с. Първомай са били установени 4 ловни и 2 въздушни пушки и папка с документи, съдържаща оригинали и копия на 49 нотариални акта, договори за покупко – продажба на имоти и за наем на маломерна земеделска земя на общински поземлен имот, 28 мобилни телефона, 3 лаптопа и 5 пластмасови кофи. 

Канабисова нива бе разкрита до Хисаря

За срок до 24 часа по Закона за МВР са задържани 2 лица. Понастоящем се извършва анализ на събраните доказателства и преценка на основанията за привличането им в качеството на обвиняеми и определяне на мерките за неотклонение.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1166 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.10.01 | 12:06

1
Крайно време е марихуаната да се легализира и обложи с данъци!

Добави коментар

Водещи новини