Разбиха наркооранжерия в село Златна нива

  • 30 декември 2021 12:41

  • 3287
  • 0
© МВР

Криминалисти на ОДМВР – Шумен неутрализираха наркооранжерия в село Златна нива, съобщиха от пресцентъра на МВР. 

Действията по разследването стартирали в средата на септември, след получена информация от жители на Златна нива, че в селото често идват непознати коли, с чужда регистрация. В хода на предприетите полицейски действия било установено, че в района на бивша мелница има движение на автомобили. В ранните часове на 29 януари в условия на неотложност криминалисти пристъпили към целенасочени действия по проверка на помещения в сградата. Служители на сектор „Специализирани тактически действия“ при  ОДМВР- Шумен задържали трима мъже на 34, 48 и 40 години от София и Ловеч, и две жени - 21-годишна от софийското село Бистрица и 28-годишна от Варна. Открити са четири хладилни полуремаркета снабдени с климатични инсталации в работен режим.  Криминалистите установили, че в хладилните полуремаркета се полагат грижи за над 600 саксии, засадени с растения от рода на конопа. Част от тях под формата на разсад, останалите - в различен стадий на развитие и зрялост. Ползвани са препарати за стимулиране на растежа им.  

Разбиха наркооранжерия в еленско село

Четирите помещения са оборудвани с лампи, системи за поливане, вентилация, контрол на въздуха и температурата. В стопанска постройка е намерено специално изградено за целта помещение, обособено за сушене на зелена листна маса. Оттам са иззети над 10 кг суха тревна маса, която при направения полеви наркотест реагирала на марихуана.  Открити са и три електрогенератора.  Извършени са множество процесуално-следствени действия за документиране на престъпната дейност. Установен и задържан е и собственикът на базата – 35-годишен мъж от Варна. След изтичане на 24 - часовите мерки за задържане, с прокурорско постановление на петима мярката е удължена за 72 часа. Предстои искане за постоянното им задържане. 

Действията на криминалисти и разследващи от ОДМВР- Шумен продължават и към момента. Ще се извършват допълнителни огледи. Работата по образуваното досъдебно производство за производство и държане на високорискови наркотични вещества, предназначени за разпространение, продължава под надзора на Окръжната прокуратура в  Шумен. 

 

Филип Епитропов
3287 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини