Две деца се удавиха в езерото "Мандра" край Бургас

  • 15 август 2021 17:06

  • 3037
  • 1
Две деца се удавиха в езерото "Мандра" край Бургас
© Pixabay (архив)

Две момчета на 11 и 13 години са се удавили в езерото "Мандра". Телата им са намерени от водолазен екип към Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" и служители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/. Това съобщи Цветелина Рандева, говорител на Областната дирекция на МВР-Бургас, цитирана от БТА.

Около 00.30 часа снощи в четвърто Районно управление "Полиция" - Бургас е получено съобщение от родителите на двете момчета за това, че излезли да играят по обяд, но след свечеряване не се прибрали в домовете си.

Родителите ги търсили на различни места, звънели по приятели и близки, но след като не открили никакви следи, алармирали в полицията за изчезването на момчетата. Своевременно за провеждане на оперативно-издирвателни действия е сформиран полицейски екип, който проверил още няколко възможности за местонахождението на децата. Около 9.00 часа днес рибар подал сигнал за това, че във водата на езерото "Мандра" в района на дигата на помпената станция забелязал човешко тяло. Екип водолази извадили трупа на 13-годишното момче. Със съдействието на служители от ИАРА периметърът на претърсване в езерото е разширен, като около 16.00 часа е открито тялото и на 11-годишното момченце.

При извършения оглед видими следи от насилие не са открити. Намерени и иззети са дрехите, обувките и багажа на децата, оставени на камъни по дигата в близост до мястото, където във водата е намерено първото тяло. Вероятно момчетата са влезли да се къпят в езерото, но по неустановени до момента причини са се удавили. Работата по случая продължава от служители на четвърто Районно управление "Полиция"-Бургас.

Трагедия: Младеж се удави в язовир

Константин Тодоров
3037 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.08.15 | 17:45

1
Мангале. Кой нормален човек ще си остави 11 годишно дете само да се разхожда цял ден без да знае къде е?

Добави коментар

Водещи новини