Увеличава се опасността от пожари в Силистренско

  • 03 август 2021 11:10

  • 613
  • 0
Увеличава се опасността от пожари в Силистренско
© Булфото (архив)

От високите температури и сушата обстановката в област Силистра е силно пожароопасна, предупреждават от РДПБЗН-Силистра.

От началото на годината екипи на противопожарните звена са гасили 71 пожара в сухи треви и други 55 - основно в отпадъци.

Благодарение на бързата и професионална намеса на пожарникарите не са допуснати материални загуби и са спасени големи площи земеделски култури, къщи и горски масиви.

Пожарите в суха растителност се разпространяват бързо, обхващат големи територии, а труднодостъпните и пресечени терени затрудняват придвижването на противопожарната техника и гасенето на огъня. Това поставя в реален риск съседни земеделски ниви, къщи, стопански постройки, пчелини.

Гл. комисар Николай Николов: Пожарната е на бойна нога

От РДПБЗН-Силистра се обръщат с апел към гражданите да не палят огън на открито и да не разчистват сухата растителност чрез изгаряне. "Никога не палете огън при наличие на вятър - той може да разнесе искри и топли частици на големи разстояния. Сухата растителност е леснозапалима и това допринася за бързо разрастване на горенето", се казва в съобщението на РДПБЗН в Силистра.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
613 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини