Гл. комисар Николай Николов: Пожарната е на бойна нога

  • 03 август 2021 10:47

  • 654
  • 0
Гл. комисар Николай Николов: Пожарната е на бойна нога
© Булфото

72 души гасят пожара в село Долно село. По билото вече е ограничена огнената стихия, заяви директорът на "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов, който е в района на най-засегнатото от пожар село у нас. В Долно село стихията изгори над 20 къщи и постройки, повечето необитаеми.

За радост няма загинали, няма пострадали. Днес булдозер ще ограничи от южната част пожара, за да има спокойствие за съседните махали, каза комисар Николов, цитиран от БНТ.

В гасенето участват доброволци, служители на общината, служители на горското стопанство и пожарникари.

Голям пожар в кюстендилско село, има евакуирани и двама починали

"Ако днес не ни изненада някакъв вятър, който не го прогнозират метеоролозите, ще обявим за успешни нашите действия. Поне ще твърдим, че пожарът е локализиран и още един-два ще останем на място", каза комисар Николов.

По отношение на обстановката в страната продължават активните гасителни действия в Перник. Пожарът е локализиран на доста голяма площ, приблизително около 1000 дка, половината е боров масив.

Пожарът в Розино - Христо Даново е ограничен от три страни, около 80% контрол. Очаква се да се включи в гасенето хеликоптер на ВВС.

Във Велинград и Хасково нещата са под контрол.

Прави се организация да се наблюдава цялата страна. Цялата структура на главната дирекция е на бойна нога, готови сме ако се усложни ситуацията да действаме отново, каза комисар Николов.

Сутринта докладвах на президента и премиера каква е ситуацията, която като цяло е сравнително спокойна тази сутрин, допълни още той.

Кметът на община Кюстендил заяви, че северозападната част е почти овладяна, важното е южната част да бъде спряна.

Калина Христова
654 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини