Удар от над 2 тона канабис и наркооранжерия

  • 15 юли 2021 13:28

  • 672
  • 1
Удар от над 2 тона канабис и наркооранжерия
© МВР

Над 2 тона канабис и наркооранжерия откриха при полицейска операция служители на РУ-Сандански

Полицейската операция за противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества е проведена на 13 и 14 юли.

Припомняме, че на 13 юли, в хода на акцията, осъществена в района на местността Редев Андък, землище на с. Любовище, служителите на  РУ – Сандански откриха три парцела, обособени като ниви, със засадени общо около 542 канабисови растения -  с общо тегло около 1540 килограма. Вчера, в продължение на действията, в новострояща се сграда в комплекс с къщи за гости в с. Любовище, служители на РУ - Сандански разкрили наркооражерия. Тя била оборудвана с  всички необходими съоръжения за отглеждане и производство на марихуана. В помещението са открити около 555 канабисови растения с приблизително общо тегло 250 килограма, както и към 390 грама суха тревиста маса, реагираща положително на канабис.

В землището на същото село униформените установили и нива с изградено напояване и засадени около 129 тревисти растения. При полеви наркотест насажденията - с общо тегло около 380 килограма, реагирали положително на канабис.

Тон и половина канабис е открит и унищожен в Сандански

Като съпричастен към случаите със заповед за срок до 24 часа е задържан 52-годишен мъж от Мелник. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Междувременно колегите им от РУ – Петрич иззели 123 растения, тежащи общо към 154 килограма, които реагирали на канабис при полеви наркотест. Насажденията открили в обезлесен участък на Държавен горски фонд в местността Горчевица, землище на с. Скрът.

При операцията била проверена и къща с прилежащо към нея дворно място в петричкото село Струмешница, откъдето са иззети около 0,77 грама суха, тревиста маса, реагираща положително на канабис. За срок до 24 часа е задържан 60-годишният обитател на жилището.

Радина Лазарова
672 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Гошо от почивка

2021.07.15 | 14:49

1
Значи РПУ Сандански днес е весело.

Добави коментар

Водещи новини