Митничари с наркоудар - задържаха марихуана и кокаин в камион

  • 14 юни 2021 13:31

  • 1357
  • 0
Митничари с наркоудар - задържаха марихуана и кокаин в камион
© Агенция Митници

Около 4,00 часа на 13.06.2021 г., през ГКПП Дунав мост-Видин е влязъл товарен автомобил м. „Скания“ с полуремарке, пътуващ от Западна Европа за Ирак.

Товарната композиция е била отклонена за щателна митническа проверка на ТИР терминал Видин в Северна промишлена зона на града.

Унищожиха 604 кг наркотици чрез изгаряне

При проверката митническите инспектори от отдел „Борба с наркотрафика – Дунавска“ в ГД МРР, Агенция „Митници“, са намерили полиетиленови пакети и такива, опаковани в алуминиево фолио. Те били укрити в естествените кухини на различни места във влекача и полуремаркето.

Пакетите съдържали зеленикаво-кафява листна маса и пресован бял прах. При извършени полеви тестове веществата реагирали на марихуана, с тегло 27,054 кг, и на кокаин - 2,149 кг. Открити са общо 12 торби марихуана, като в 4 от тях са били скрити по един пакет с кокаин.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин се води разследване по образувано досъдебно производство за опит за контрабанда на наркотични вещества. Престъплението е квалифицирано по чл. 242, ал. 2 от НК. В качеството на обвиняем по случая е задържан водачът на камиона – турският гражданин Ф.А. С постановление на наблюдаващия прокурор той е задържан за срок до 72 часа. Разследването продължава.

Радина Лазарова
1357 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини