Божков се изплаши и изтрещя! Плаши през Фейсбук САЩ - въпрос на време е да му спрат достъпа до платформите

  • 06 юни 2021 12:10

  • 8973
  • 20
Божков се изплаши и изтрещя! Плаши през Фейсбук САЩ - въпрос на време е да му спрат достъпа до платформите
© Булфото (архив)

В сряда Държавният департамент на САЩ и Министерството на финансите на САЩ наложиха санкции на шестима българи по глобалния Закон "Магнитски" заради установени тежки корупционни практики и действия.

Сред санкционираните бе и избягалия в Дубай бизнесмен с повдигнати 18 обвинения от родната прокуратура Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от. Неговата първа реакция на санкциите бе да благодари на САЩ.

САЩ наложиха санкции на Божков и Пеевски

"Благодаря на САЩ, че са обърнали внимание на сигнала ми. Той бе първото официално свидетелство за рекет и изнудване в особено големи размери от страна на управляващите в лицето на Бойко Борисов и Владислав Горанов. От всички засегнати от хунтата, аз съм първият, подал официален сигнал до българските, както и до всички международни правораздавателни институции", написа Божков на личната си страница в социалната мрежа Фейсбук.

По-късно Божков даде и специална онлайн пресконференция, на която заяви, че не трябва да бъде санкциониран, защото не е участвал в корупционни схеми, а самият той е бил подложен на рекет и натиск от бившите управляващи.

Божков за санкциите: Не съм подкупвал политици, а съм бил рекетиран от тях! Рекетът не е подкуп

Явно уплашен от предстоящите действия на САЩ и служебното правителство в защита на закона избягалият в Дубай бизнесмен започна да втърдява тона си и да публикува заплашителни постове в социалните мрежи.

"Служебното правителство създава опасен прецедент. Под диктовката на чужда държава прави списъци, в които е поставила законно регистрирана политическа партия. По този начин изолира Българско лято от предизборната кампания. Така ще повлияе на изборните резултати и ще попречи на свободния вот. Нека не забравяме, че една от задачите на служебното правителство е да проведе законни и честни избори. Българско лято няма да служи на чужди интереси и ще унищожи политическата хранилка", написа в друг пост Божков.

"САЩ се извиниха за нахлуването в български цех. Кога ще се извинят за нахлуването в българската политика?", попита Божков. 

"Българско лято е в списъците на американската администрация, ДПС не е. Аз съм в списъците, Бойко Борисов - не. САЩ пазят статуквото. Искат наведени политици, изпълняващи техните заповеди. Ние сме българи и ще защитаваме българските интереси", обвини Вашингтон Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от, като с подобни твърдения е въпрос на време да му бъде спрян достъпа до социалните платформи.

От партията му "Българско лято" също изпратиха заплашително писмо до Американското посолство в София, в което зявяват, че категорично осъждат "недопустимата намеса на правителството на САЩ в демократичните избори на държава-членка на ЕС и посегателството над правото на избор на стотици хиляди български граждани, дали доверието си на "Българско лято". Противопоставяме се на опитите за тенденциозна дезинформация на българската общественост и за вмешателство във вътрешната политика на страната ни. Всичко случило се в последните дни е доказателство за целенасочена атака именно срещу “Българско лято”. Това включва реакцията на временното ни правителство, което започна изготвянето на т. нар. „черен списък“, въпреки липсата на нормативна база за подобно действие. Изричното становище на Европейската комисия е, че ,,американските санкции не действат на територията на ЕС и нищо не би оправдало предприемането на контрамерки от страна на държавите-членки“. Тези действия не оставят никакво съмнение кой е бил действителния обект на удара", написаха от "Българско лято".

От партията на Божков зададоха три въпроса към САЩ и отсякоха: България е независима, а не ваша колония

Интересно е също така да се отбележи, че под постовете на Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от във Фейсбук коментари остават редица тролове, които заявяват своята подкрепа за избягалия в Дубай бизнемсен и твърдят, че санкциите на САЩ не важат за страни членки на ЕС, което е невярна информация. 

МФ пусна списъка с фирмите, свързани с Пеевски, Божков и Желязков

В коментарите под заплашителните постове на Божков все пак се намират и хора, които обясняват нещата с истинските им имена, а именно, че санкциите по Закона "Магнитски" важат и за територията на ЕС.

Последвайте канала на

Novini.bg
8973 20

Свързани новини

Коментари 20

Добави коментар
народен глас

2021.06.08 | 11:10

20
айде махай се боклук
Dianajmixa

2021.06.07 | 14:37

19
М­­л­­а­д­­а­­ ­­м­­о­­­к­р­­­а­­ ­у­­ч­­­е­­н­­и­ч­­к­а­­ ­ч­­­у­­­к­а­ ­ ­­W­­ ­­­W­­ ­­­W­ ­­­.­­ ­B­­ ­G­ ­­1­­­ ­­7­­­ ­­­.­ ­­­C­­ ­­L­­­ ­­­U­­­ ­­B
Shannontflxa

2021.06.07 | 13:13

18
М­­­л­а­­д­а­­­ ­м­­о­­к­­­р­­­а­­ ­­у­­ч­­­е­­н­­­и­­ч­­­к­­а­­ ­ч­­у­к­а­ ­­ ­­W­­ ­W­ ­W­­­ ­­.­­­ ­­B­­­ ­­G­ ­1­­­ ­7­ ­.­­­ ­­­C­­ ­L­­ ­­U­ ­B
Bethqnlxa

2021.06.06 | 21:17

17
М­­л­а­­­д­а­­ ­­м­о­­к­­р­­а­ ­у­ч­­е­н­­­и­­ч­­­к­­­а­­ ­ч­­­у­­­к­­­а­­­ ­ ­­­W­­­ ­W­ ­­W­­ ­­.­ ­­B­­­ ­­G­­­ ­­­1­­ ­­7­ ­­.­­ ­­C­­ ­L­­­ ­­U­ ­­B
Elizabethomuea

2021.06.06 | 20:35

16
М­­л­­а­­­д­­­а­­ ­­­м­­­о­­­к­­­р­а­­­ ­­­у­ч­­е­н­и­ч­к­­а­­ ­ч­­­у­­­к­­а­­­ ­­­ ­­­W­­ ­W­ ­­­W­­­ ­.­­­ ­­­B­­ ­­­G­­ ­­­1­­ ­7­ ­­.­­ ­­C­­­ ­­­L­ ­­U­­­ ­­B

2021.06.06 | 19:02

15
Да го вземи в дпс ахмет

2021.06.06 | 13:03

6
Гербаджии свиквайте, дори да ви помагат хамериканците вече сте out, новия дали ще е Божков, Трифонов или друг вие сте OUT.

2021.06.06 | 15:11

14
Гърчете се гербаджии, скоро няма да има кой да ви плаща хахаха
Черепахата ще я сплескат Американците

2021.06.06 | 14:45

12
БГ мутра се гърчи. Я това не е ли Божков. Тоя нещастник това си е заслужил. Ще го ебът по затворите.
Еее,Шизи

2021.06.06 | 14:30

11
Каза си,смръдльо позитански неграмотен мутант смрадлив с клавиатура!!!

2021.06.06 | 14:52

13
ЕЕЕЕ голем майтап,ТИКВЕНИЦАТА как се оправдаваше,квичеше и грухтеше,лъжеше кат дърта циганка,ма не съм аз бе бате,не съм земал,кръста са бе бате,не бях ме ние те бяха бе бате,кълнЪ са бе бате не беших пипал златото аз.
Уффф

2021.06.06 | 14:28

10
Тоя иска да го мислят за навални или за Мандела,а е чИреп от прехода

2021.06.06 | 13:55

9
А за дпс, какво е обяснението? Въпросът е законен, те защо не са в списъка?

Добави коментар

Водещи новини