Нов случай на пропаднала кола в шахта в Пловдив

  • 20 април 2021 20:34

  • 495
  • 0
Нов случай на пропаднала кола в шахта в Пловдив
© Кадър: Нова телевизия

Отново инцидент в Пловдив с пропаднала кола в шахта. Този път пропадна жена с две деца в автомобила си. При удара се е спукал резервоарът с гориво. Това се случва на улица, която е част от водния цикъл на града и е вторият такъв инцидент в последните дни.

Минути преди 8 сутринта Мария Джарова кара двете си деца на училище. На метри от входа му, минава през шахта. Металният капак отскача и автомобилът пропада.

„Усетих някакъв удар. Колата просто подскочи. Детето, което беше обезопасено с колан, също подскочи и си удари главата. Притесни се и се разплака. Спрях. Видях, че детето е добре и ги извадих от колата. Стресирани са. Тук е пълно с коли и просто няма как да избереш откъде да минеш. Шахтата изглеждаше равна и аз минах през нея”, разказва Джарова пред Нова телевизия.

Кола пропадна в шахта в Пловдив

Жената вижда, че резервоарът е спукан и горивото изтича.

„Добре, че няколко по-вещи татковци ме посъветваха да не мърдам”, допълва тя.

На мястото пристигат екипи на полицията и пожарната. Обезопасяват шахтата, а пожарникари измиват разлятото гориво. След спешен оглед ръководителят на обекта установи, че шахтата не е била добре захваната с асфалта.

„Не смятам, че имаме вина. Все пак това са временни шахти, които за да се замонолитят за последно, това се прави на последния пласт асфалт, който не е положен, тъй като трябва да се завърши целият район и финално ще се положи плътната смес”, заяви Росен Налджиев – технически ръководител на обекта.

Оказва се, че в района има още шест потенциално опасни шахти. Сега строителната фирма ще ги бетонира, за да няма инциденти. Хората в квартала се стягат за протест заради проточилия се с месеци ремонт.

„Онзи ден помогнах на едно 10-годишно момченце, което почти пропадна. Сложили са мрежи, но има и място, където човек може да падне”, коментира Велика Димитрова.

Преди два в същия район в шахта хлътна друг автомобил, а мъж пропадна в дупка на тротоар. Мария Джарова е решена да търси правата си в съда.

„Имам вече съставен протокол от полицията за щетата и оттук насетне може би ще си потърся правата в Общината или фирмата подизпълнител, за да ми възстановят сумата по щетата”, каза тя.

От полицията съобщиха, че вече има наказан за пропадането на автомобила в шахтата. На техническия ръководител на обекта е акт. По закон за извършеното от него нарушение глобата е в размер от 2 000 до 5 000 лева.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
495 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини