Заловиха бракониер на язовир "Ястребино" край Антоново

09 април 2021 19:58

Заловиха бракониер на язовир "Ястребино" край Антоново
© pixabay
969 3

Заловен е бракониер на язовир "Ястребино" край Антоново. Акцията на доброволците от Централната рибноопазваща организация /ЦРОО/ е проведена днес след обяд, съобщи за БТА ръководителят на клон Ястребино Шенол Хасанов.

Екипът доброволци получава сигнал от рибари, които забелязали незаконен улов с мрежа, тип "серкме".

Горски служители от Шумен заловиха бракониер, отстрелял млад сръндак

Групата бракониери е установена при плитчините на "ръкава" на водоема под село Трескавец. Двама души били във водата с мрежата, а други двама - наблюдавали. При появата на екипа на ЦРОО успяват бързо да избягат с автомобил. Край водата остава само един човек с оборудването.

За акцията са уведомени служители на ИАРА - Търговище. Съставен е акт на бракониера. Мрежата е иззета и предадена на ИАРА.

"Най-хубавото е, че нивото на язовира се вдига и той продължава да се пълни. При още един валеж, ще достигне нивата отпреди четири години", коментира Хасанов.

По думите му, язовир "Царевци" край Омуртаг прелива и се влива в "Ястребино". Язовирът е основен водоизточник за жителите на град Антоново и няколко близки населени места в общината. За напояване се ползва и от малинопроизводители от община Попово. Затова нарастването на обема му е от съществено значение за хората.

Мая Йорданова
969 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Loria16

2021.04.11 | 03:27

3
­­­В­и­­ж­­т­­­е­­­ ­­­м­­­о­­я­т­а­ ­­­т­­­и­­­й­­­н­ ­­­п­у­­­т­­к­­а­­­ ­­-­­­ ­­­W­W­­­W­­.­­B­­­G­­­1­7­­.­C­­­L­U­­­B­­
Dianaa18

2021.04.10 | 21:36

2
­­В­­и­­­ж­­­т­­­е­ ­м­­о­­­я­­т­­­а­­ ­­­т­­­и­­­й­н­ ­­­п­у­­т­­­к­­­а­­­ ­­­-­ ­W­­­W­­­W­.­­­B­­G­1­­­7­.­­­C­­­L­­­U­­B­
Jennifera16

2021.04.10 | 03:50

1
­­­В­­и­­­ж­­­т­­е­­­ ­­­м­­о­­­я­­т­­­а­ ­т­­и­­­й­н­­ ­п­у­т­к­а­ ­-­ ­­W­­W­W­­.­­B­­G­­­1­­7­.­­C­L­­U­­­B­

Добави коментар

Водещи новини