Бракониери опряха нож в гърлото на горски стражар

  • 17 март 2021 17:50

  • 1993
  • 3
Бракониери опряха нож в гърлото на горски стражар
© Getty Images/Guliver

Горски стражар е заплашван с нож по време на проверка, съобщиха от Югозападното държавно предприятие /ЮЗДП/.

Това е поредно дръзко посегателство срещу държавни горски служители, посочват от предприятието. То е извършено от системни нарушители с множество актове за незаконни дейности на територията на "Държавно горско стопанство Разлог".

Спипаха двама бракониери

В края на миналата седмица, при редовен обход, двама горски стражари попадат на джип, транспортиращ дървесина без контролна горска марка и без издаден превозен билет. В автомобила са установени две лица, които са се държали агресивно, като единият нарушител е опрял нож в гърлото на горски стражар, посочват от предприятието. В опита си да се предпази, по врата и ръцете на горския служител са нанесени множество порезни рани. Междувременно другият стражар е подал сигнал на телефон 112.

От ЮЗДП посочват, че нарушителите са изхвърлили незаконно отсечената дървесина на мястото на инцидента и са избягали. Двамата горски стражари са подали сигнал в Районното управление на полицията в Разлог. За случая е уведомена и прокуратурата, съобщават още от предприятието.

Novini.bg
1993 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Samanthaa22

2021.04.10 | 03:55

3
­­В­и­­ж­­­т­­е­ ­м­­о­­­я­­­т­а­­­ ­­т­­­и­­й­н­­ ­­п­­у­­т­­к­­а­ ­-­­­ ­­­W­­­W­­W­­.­B­­­G­­­1­­7­­­.­C­L­U­­­B­­­
НЕ СЪМ ПЛАТЕН САМО БЪЛГАРСКО ЛЯТО

2021.03.17 | 20:46

2
ПАРТИЯТА НА ВАСИЛ БОЖКОВ Е ЕДИНСТВЕНАТА КОЯТО НЕ Е СЪСТАВЕНА ОТ ХОРА УЧАСТВАЛИ ВЪВ УПРАВЛЕНИЕТО НА СТРАНАТА И Е ОТ МЛАДИ И СПОСОБНИ СПЕЦИАЛИСТИ И Е ЕДИНСТВЕНАТА КОЯТО ПРЕДЛАГА РЕАЛНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ НЕЩО КОЕТО НЕ Е ПРАВЕНО ДО СЕГА ВЪВ БЪЛГАРИЯ АКО С.ТРИФОНОВ УПРАВЛЯВА ЩЕ Е КАТО Б.БОРИСОВ САМ ЩЕ ВЗИМА ВСИЧКИ РЕШЕНИЯ САМО БЪЛГАРСКО ЛЯТО (БНО) №14 ЩЕ ПИТА ГРАЖДАНИТЕ ЗА ВАЖНИТЕ НЕЩА КОИТО ГИ ЗАСЯГАТ
така

2021.03.17 | 18:42

1
така е в боколандия. едно са предаванията по телевизията с жипката, друго е реалната действителност.

Добави коментар

Водещи новини